.
Jan Van den Bosch in Familie
maandag 6 september 2021

Familie-acteur over zijn zoon: “daar ligt hij ’s nachts wakker van”

"Dan proberen we hem gerust te stellen..."

Jan Van den Bosch kennen we allemaal als ‘Zjef’ uit Familie, maar de acteur is ook papa van Sam en Lou. Voor de kinderen van Jan Van den Bosch begon op 1 september het nieuwe schooljaar. Duimen maar dat het een ‘normaal’ schooljaar wordt deze keer…

“Ja, alsjeblieft”, lacht Jan Van den Bosch in Story. “Ik hoop echt dat de scholen gewoon openblijven, maar ik heb er een goed oog in.”

De acteur geeft toe dat Sam en Lou toch wel wat last hebben gehad van dat thuis zitten. “Ze hebben dat sociaal contact heel erg gemist. Via de computer kan je weleens zwaaien naar mekaar, maar dat is toch niet hetzelfde.”

Op de schoolresultaten hadden de lockdowns echter weinig invloed. Sam zat vorig jaar nog in de kleuterklas en Lou neemt school sowieso heel ernstig.

“Lou is best wel streng voor zichzelf. Als hij eens een minder goede toets heeft gehad, ligt hij daar wakker van”, onthult papa Jan Van den Bosch in Story. “Dan proberen we hem gerust te stellen door te zeggen dat het voor ons ook goed is als je je best hebt gedaan.”

“Hij moet van ons niet de beste leerling van de klas zijn, maar wel de gelukkigste. En dat is hij ook. Hopelijk kunnen we dat straks ook over Sam zeggen”, klinkt het hartverwarmend bij Jan Van den Bosch.