.
Maxime De Winne in Familie - aflevering 6837
donderdag 4 november 2021

Familie-acteur over opvallende verhuis: “dat vinden we belangrijk”

Hij verhuisde naar het groen

We zien Maxime De Winne elke dag aan het werk in 'Familie' waar hij de rol van Quinten speelt. Recent heeft hij een geboorteboom geplant voor zijn jongste dochter, een plan dat door corona op de lange weg werd geschoven.

In Tv Familie geeft hij wat meer uitleg over die geboorteboom. “da’s een initiatief dat in heel wat gemeentes wordt georganiseerd. We hebben het al eens voor Jeanne gedaan, en nu was het dus de beurt aan Lucile. Het is een manier om kinderen al op jonge leeftijd groen te laten denken en om meer groenruimtes te creëren. En uiteraard staat zo’n boompje ook symbool voor de geboorte van een kind. Maar met dat spirituele zijn wij minder bezig.”

Maxime en zijn vrouw Laurence kozen voor een struik, een hazelaar. Daarmee toont de familie ook aan dat groene bewustwording heel erg belangrijk is binnen hun gezien. “Tijdens de eerste lockdown zijn wij verhuisd van het centrum van Gent naar het groene Latem. We hebben nu een tuin waar de kinderen kunnen spelen, een bloemen en moestuin en enkele diertjes.”

Gent missen doen Maxime en Laurence niet. “We gaan er sowieso elke week nog iets eten, en waar ik ook zou wonen, ik zal me eeuwig verbonden voelen met die mooie stad.”

Bio van Maxime De Winne

Meer Over:

Maxime De Winne