You are here

Familie-acteur maakt zich boos op Facebook

19/09/2019 06:56-

“Ja, ik ben kwaad”

Af en toe maken mensen zich – al dan niet terecht – boos op de sociale media. Woensdagavond schreef Eric Kerremans (oa bekend als Xavier Latour in Familie) zich druk in op koning voetbal. Toen Kerremans de beelden zag van de gigantische politiemacht die was opgetrommeld om de orde in de stad Brugge te handhaven, werd het hem even teveel.
“Budget cultuur is naar beneden!!! Vandaag gaat er gigantisch veel belastingsgeld naar een volksspel voetbal waar normaal gezien de ganse familie naar toe kan, gezellig, feest, genieten???? Nee, een ganse politiemacht moet opdraven waarvoor blijkbaar zonder probleem iedereen wil voor meebetalen????", reageerde de teleurgestelde acteur op Facebook. "Natuurlijk is er dan geen geld meer over voor andere soorten cultuur die doorgaan zonder geweld en andere stommiteiten. Zijn wij nu allemaal zo dom!! Ja ik ben kwaad!!! En ps dank u meneer Gatz, maar minister betekent nog altijd in het Latijn: dienaar!!!!", zo besloot Kerremans zijn bericht.

Het is al langer een doorn in het oog van de cultuursector dat er veel geld naar voetbal gaat, maar dat de cultuursector het steeds met minder subsidies moet doen. Kerremans is zeker niet de enige die zich stoort aan het feit dat voor koning voetbal alles kan. Maar of zijn bericht indruk zal maken op de politiek, dat is nog maar de vraag.

Meer nieuws over:

Eric Kerremans, Familie

Gerelateerde bio's: