You are here

Fakkeltheater sluit zijn deuren tot en met 31 mei

01/04/2020 13:51-

Sam Verhoeven hoopt op 1 juni weer te openen...

Het Fakkeltheater zal tot en met 31 mei 2020 gesloten blijven. De afgelopen weken werden talloze voorstellingen, die in april en mei 2020 zouden spelen, reeds geannuleerd of verplaatst. Door de verlenging van de maatregelen omtrent het Coronavirus is het voor verschillende gezelschappen onmogelijk hun producties tijdig klaar te krijgen, aangezien er momenteel niet kan gerepeteerd worden.
Sinds 13 maart 2020 wordt er niet meer gespeeld in het Fakkeltheater en het voltallige personeel is momenteel technisch werkloos. De beslissing om gesloten te blijven tot eind mei is een zware beslissing maar, gezien de omvang van de huidige crisis, de enige verantwoorde.

Iedereen die in het bezit is van tickets zal – in de loop van de komende weken - per mail of telefoon gecontacteerd worden door het Fakkeltheater. Het theater vraagt met aandrang om niet zelf contact op te nemen. Aangezien er meer dan 140 voorstellingen geannuleerd of verplaatst worden, vraagt het Fakkeltheater om geduld te hebben.

Tickethouders zullen gratis omgeboekt worden naar een voorstelling naar keuze, of zullen een voucher aangeboden krijgen ter waarde van het bedrag van hun tickets. Deze vouchers blijven onbeperkt geldig.

Deze crisis is een mokerslag voor elke sector, ook de culturele sector wordt hard getroffen. De uitbaters van het Fakkeltheater hopen op de steun van het publiek. Dat publiek kan – geheel vrijblijvend - theatermakers steunen door geen voucher of omboeking te vragen.

Ondanks het negatieve nieuws, is er toch hoop op beterschap. Het Fakkeltheater stelt alles in het werk om – als de maatregelen het toelaten – op 1 juni 2020 de deuren terug te openen. De voorverkoop voor het nieuwe theaterseizoen 2020/2021 zal – als alles goed verloopt – van start gaan op woensdag 10 juni 2020.