.
News Image

Extra voorstellingen van Lelies

Judas TheaterProducties triomfeert met  Lelies: extra voorstellingen van 9 tot en met 19 april 2015.


Op 8 februari ging de reprise van de musical Lelies in première. Ook deze keer bleven de lovende reacties van de aanwezige genodigden en pers niet uit. De winnaar van 5 Vlaamse Musicalprijzen verlengt de speelperiode. Na de tournee tijdens de maand maart in verschillende CC's en schouwburgen in het Vlaamse land en na de voorstellingenreeks in het Nederlandse M-Lab van 2 tot en met 6 april is Lelies terug te zien in de Rode Zaal van het Fakkelteater te Antwerpen. Er zijn extra voorstellingen van 9 tot en met 19 april 2015.Schrijver Allard Blom, Componist Sam Verhoeven en regisseur Martin Michel baseerden zich op het toneelstuk Les Feluettes van de Canadese schrijver Michel Marc Bouchard. Het verhaal speelt zich af in de jaren ‘50. Een groep gevangenen onder leiding van de oude Simon Doucet voert een toneelstuk op ter ere van Bisschop Jean Bilodeau. Wat eerst een schuldbekentenis lijkt voor vroegere misdaden draait al snel uit op een val voor de bisschop zelf. Het stuk brengt immers aan het licht dat hij onrechtmatig nog op vrije voeten loopt en dat Doucet door hem jarenlang onschuldig achter de tralies zat voor de gewelddadige moord op de jonge graaf Vallier de Tilly. Het is een passioneel verhaal met als kernthema's het taboe rond homoseksualiteit, het stimuleren van de vrije meningsuiting van jongeren en een pleidooi voor gelijke kansen voor iedereen. Deze thema’s maken het stuk, tijdloos en tegelijk razend actueel.

Wereldwijd was dit toneelstuk van Bouchard te zien in meer dan 40 landen. In 1996 verfilmde de Canadese regisseur John Greysn het scenario. De film won verschillende prijzen, waaronder een Genie Award voor 'Beste Film'.

De musical LELIES ging op 20 november 2011 in première. De recensies waren lovend en op de Vlaamse Musical Prijzen kaapte deze creatie maar liefst 5 prijzen weg, waaronder de felbegeerde “Beste Musical”.Cast:

Hans Peter Janssens als Simon Doucet (1952)

Door Van Boeckel als Bisschop Jean Bilodeau (1952)

Timo Descamps als Simon Doucet (1912)

Leendert De Vis als Jean Bilodeau (1912)

Matthew Michel als Graaf Vallier de Tilly

Ara Halici als Gravin Marie Laure de Tilly

Ivo Chundro als Lydie-Anne de Rozier

Sébastien De Smet als Timothée Doucet, Vader Saint-Michel, Baron De Huë

Laurenz Hoorelbeke als Barones De Huë, cipier

Floris Devooght als EnsembleTickets voor de voorstellingen in het Fakkelteater te Antwerpen kan je bestellen via 070 246 036 - www.fakkelteater.be.