.
News Image

Exclusieve blik achter de schermen van de populairste Nederlandstalige band

VTM in het spoor van Bazart.
Ze lanceerden het credo ‘liever snel naar de hel dan traag naar de hemel’ en daar leven de mannen van Bazart ook naar. Monsterhits, volle Sportpaleizen, tientallen awards, duizenden fans: Mathieu, Simon en Oliver beleven al 2 jaar het ene succes na het andere. Een duizelingwekkend snelle klim, waarvan het verhaal op vrijdag 21 september 2018 te zien is bij VTM. In hun allereerste rockumentary Bazart – Het Begin Voorbij geeft de groep een exclusieve inkijk in hun meest cruciale momenten op muzikaal en persoonlijk vlak.

In Bazart – Het Begin Voorbij tonen de bandleden voor het eerst hoe ze elk omgaan met het grote succes en wat hun toekomstplannen zijn. De camera’s volgen de – soms hobbelige – weg naar hun tweede album en zijn er ook bij tijdens de schaarse vrije momenten in hun leven. Van de krappe opnamestudio tot de immense festivalwei. Van het prille begin tot nu. De rockumentary filmt de twijfels en de angst, maar ook de drijf naar perfectie en de hechte vriendschap die Mathieu, Simon en Oliver koesteren.

“Sinds Goud geworden is wat het nu is, zijn er veel verwachtingen. Daar proberen we zo weinig mogelijk mee bezig te zijn. Het is wel belangrijk dat je sterk in je schoenen staat en er niet onderdoor gaat. Het nodige zelfvertrouwen moet er zijn”, vertelt Mathieu. En ook over hun onderlinge band spreekt de zanger open. “We werken met 3, maar we zijn ook 3 super goede vrienden. Als je iets zegt, wil je niet dat dat invloed heeft op je vrienden. Die afweging is soms moeilijk te maken. Er zijn wel momenten waarop je elkaar niet écht durft te zeggen waar het op staat. Je wil niet tegen iemands kar rijden. Je wil dit samen afwerken.”

Bazart – Het Begin Voorbij volgt de jongens naar Zuid-Frankrijk, waar ze zich terugtrekken in een vakantiehuis om nummers te schrijven. Achter gesloten deuren bezint het trio zich over de teksten en laten ze zich inspireren door de Franse zon. Nadien gaat het richting Londen, waar ze zich enkele dagen van de wereld afzonderen in een kleine opnamestudio, onder het hoede van topproducer Luke Smith. Dat alles met één doel: van hun album ‘2’ een even groot succes maken als hun debuutplaat.

Bazart Het begin Voorbij, vrijdag om 22.35 op VTM.