.
News Image

Ex-journaliste haalt uit naar werkgever Tv Familie

Dit boek hangt de vuile was buiten. 


Dinsdag verscheen het debuut ‘Schaduwdanser’ van Tineke Van den Eynde. In deze autobiografische roman vertelt ze haar levensverhaal. Als kind voelt ze zich niet gezien en gehoord in het gezin waarin ze opgroeit, terwijl ze door haar oudere zus gekleineerd wordt. Ze ontworstelt zich met moeite aan de verstikkende verhoudingen waaraan ze bijna onderdoor gaat.



Na haar studie rolt ze in een baan als showbizzjournaliste voor Tv Familie. Dat werk confronteert haar met een nieuw soort terreur: dat van de jacht op het privéleven van de bekende Vlamingen ten faveure van de verkoopcijfers. Hoewel de hoofdredactrice van het blad de missie van het medium anders formuleert. Schandaalverhalen creëren een populair forum om morele kwesties onder de loep te nemen en te bediscussiëren, waardoor de lezer over zijn eigen leven gaat nadenken.



Als Tineke zich realiseert dat ze van het slachtoffer dat ze in haar jeugd was, nu in de positie van dader is, verzet ze zich tegen de heersende sensatiezucht en amorele praktijken. Maar wederom dreigt ze slachtoffer te worden.



Schaduwdanser is een openhartig, onthullend en schrijnend verhaal waarbij Tineke Van den Eynde de waarheid durft te vertellen en daarbij ook zichzelf niet spaart. Een roman die de hardheid van het bestaan uit de schaduw haalt.



Koop hier deze release