.
Erik Van Looy
zondag 2 januari 2022

Erik Van Looy: “die film ligt aan de basis van mijn echtscheiding”

“Die film heeft bijgedragen aan het einde van mijn huwelijk.”

Erik Van Looy blikt in Humo terug op zijn Amerikaanse avontuur met de remake van The Loft. De film draaide uit op een ontgoocheling, maar toch blijft Van Looy trots op wat hij daar verwezenlijkt heeft.

“Ik blijf er trots op, dat wel. De draaiperiode was geweldig, het is pas op het niveau van de distributie dat er veel is misgelopen”, verduidelijkt Erik Van Looy in Humo. Al waren de gevolgen op persoonlijk vlak zwaar voor de regisseur.

“Bovendien heeft dat hele proces bijgedragen aan het einde van mijn huwelijk”, onthult Erik Van Looy in Humo. “Ik was daar vijf jaar aan een stuk: zo vervreemd je uiteraard van je vrouw.”

Erik Van Looy blikt dan ook met gemengde gevoelens terug op de remake van The Loft. “Blij dat ik het gedaan heb en mijn droom heb nagejaagd. Ondanks alles is ‘The Loft’ groot uitgebracht in Amerika, hè.”

“Hij is zelfs binnengekomen in de top 10”, benadrukt de regisseur. “Alleen: niet op nummer 1 of 2, maar op nummer 9. Ik heb meegedaan aan het Eurovisiesongfestival, maar ik was níét Sandra Kim”, lacht Erik Van Looy in Humo.

Bio van Erik Van Looy

Meer Over:

Erik Van Looy