.
News Image

Ergernissen bij de post in Kafka

Laat je niet misleiden.
Ooit al eens 200 postzegels besteld? Tom Audenaert doet er bijzonder lang over in Kafka op woensdag 18 oktober. Het nummersysteem dat aanduidt wanneer het zijn beurt is om naar het loket te gaan lijkt vrij wispelturig. Het is gewoon één grote bingo. En bovendien is de bediende (Karlijn Sileghem) net iets te attent bij het kiezen van de juiste zegel. Die moet dan ook nog in grote getale in stock zijn. En als de computer nu eenmaal néé zegt…

Maar verder zijn ze in Postbus Kafka X heel goed uitgerust: als beambte Tiny Bertels zelfs onberispelijk Nederlands niet meent te verstaan, staat er wel een legertje tolken klaar.

In het sorteercentrum van de Post proberen gastacteurs Joren Seldeslachts (Spitsbroers) en Mark Verstraete (De Kotmadam) creatieve oplossingen te vinden als een postpakket niet geplooid mag worden.

Op de bouwwerf vergadert werfleider Stefaan Degand bij een uitgebreid ontbijt over de weekplanning. Hoe vroeg gaan de bouwvakkers dit keer de omwonenden uit hun ochtendslaap halen? De opdrachtgever van de werf wordt letterlijk gebetonneerd en aannemer Nico Sturm heeft het moeilijk om extra werk ingepland te krijgen.

De militair vertelt emotioneel over een traumatiserende ervaring, de manager heeft last van het vervelend gepraat en de irritante lach van een sollicitante en de telefonistes in het callcenter hebben wel wat beters te doen dan klanten vooruit helpen. En de altijd behulpzame Gert Portael geeft heel nuttige tips over heroïne spuiten. Of werd er gevraagd naar het afsluiten van een reisverzekering?

Vaste cast: Tiny Bertels, Tom Audenaert, Frank Focketeyn, Karlijn Sileghem, Charlotte De Bruyne, Stefaan Degand, Nico Sturm, Flor Decleir, Ilse De Koe, Goele Derick, Steve Geerts, Dirk Van Dijck, Gert Portael, Iris Van Cauwenbergh, Michael Vergauwen, Mathias Sercu, Günther Lesage, Tania Van Der Sande en Ingrid De Vos. Met gastrollen van: Ricko Otto, Erhan Demirci, Marc Lauwrys, Ikram Aoulad, Lukas De Wolf, Mieke Dobbels, Joren Seldeslachts en Mark Verstraete.

Kafka, woensdag om 20.35 op VTM.