.
News Image

Eerste beelden van nieuwe Eén-reeks Over water van Tom Lenaerts

Reeks loopt dit najaar op Eén.
Vandaag verspreidt Eén in primeur de eerste beelden van de langverwachte nieuwe dramareeks Over water. Deze tiendelige reeks van Paul Baeten Gronda en Tom Lenaerts speelt zich af in de stad Antwerpen en haar haven. Op het internationale Franse televisiefestival Séries Mania werd vandaag de trailer van de reeks voorgesteld en vanaf nu kan iedereen de eerste beelden bekijken bij Eén. Over water is ook de eerste bevestigde titel voor het 45ste Film Fest Gent in oktober.

Over water draait rond de voormalige tv-ster John Beckers (Tom Dewispelaere), die van zijn vrouw Marjan (Natali Broods) en hun twee kinderen een allerlaatste kans krijgt om zijn leven weer op de rails te krijgen. Na een verblijf in de ontwenningskliniek gaat John dan ook met vernieuwde moed aan de slag in de haven, bij het familiale expeditiebedrijf van zijn schoonvader.

De Antwerpse haven is voor John een hele nieuwe wereld. Het is een harde omgeving, maar ook een met geheel eigen regels en tradities. Hij vecht tegen zijn oude demonen en tegen nieuwe verleidingen, maar komt al snel in het circuit terecht van de gevaarlijkste maar ook lucratiefste handel aan de dokken: cocaïne. John Beckers kwam om voor de haven te werken, maar vindt steeds extremere manieren om de haven voor hem te laten werken.

Over water is dit najaar te zien op Eén, en de internationale trailer werd vandaag tijdens het Franse televisiefestival Séries Mania voorgesteld. De eerste twee afleveringen van Over water worden overigens in première vertoond tijdens het Film Fest Gent dat op 9 oktober van start gaat. De reeks is zo de eerste titel die het filmfestival bekendmaakt.

Via de trailer kunnen nieuwsgierigen niet enkel de eerste beelden uit de reeks zien, maar er is nog een andere primeur: de trailer bevat een preview van de nieuwste single van jonge muzikale sensatie Tamino, die morgen gelanceerd wordt.

Bedenkers en scenaristen van Over water zijn Tom Lenaerts en Paul Baeten Gronda. Daarnaast was Lenaerts ook showrunner en heeft hij samen met Kato Maes de reeks geproduceerd. In de regiestoel zat het regisseursduo Norman Bates, bestaande uit opmerkelijke fictiedebutanten Dirk Verheye en Inti Calfat. De hoofdcast bestaat uit Tom Dewispelaere, Tom Van Dyck, Natali Broods, Ruth Becquart, Kevin Janssens en Jeroen Perceval. Daarnaast spelen ook Herman Gilis, Evgenia Brendes, Jef Hellemans, Violet Braeckman, Frank Vercruyssen, Ikram Aoulad, Soufiane Chilah, Gert Winkelmans, Oscar Willems, Martha Canga Antonio en Ramsey Nasr.

In het najaar 2018 wordt de reeks op Eén uitgezonden. Begin juni start de draaiperiode voor reeks 2.

Over water is een productie van Panenka en Eén, in coproductie met Telenet en met de steun van de Stad Antwerpen en het Havenbedrijf Antwerpen. Daarnaast investeerden ook het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz en onder meer Belga Films via de Belgische Tax-Shelter maatregel. De internationale distributiepartner voor de reeks is ZDF Enterprises. De trailer werd gemaakt in samenwerking met Pandemie Trailer en Sonicville.

Download onze app voor Android of iOS