.
News Image

Eenmalige vertoning Thunderdome Never Dies in Belgische bioscopen

Legendarisch feest op groot scherm.


Op vrijdag 13 december zal Thunderdome Never Dies eenmalig vertoond worden in Kinepolis Antwerpen, Gent, Hasselt en Kortrijk. In de tachtig minuten durende film wordt teruggekeken op het ontstaan en de geschiedenis van één van de sterkste jongeren/muziekculturen van de Lage Landen en ver daarbuiten.



Thunderdome Never Dies staat garant voor een “trip down memory lane”. Pioniers van toen, zoals Duncan Stutterheim en Irfan van Ewijk (oprichters van ID&T), François Maas (projectmanager) en Sander Groet (oprichter Mysteryland), kijken terug op de begindagen van Thunderdome, terwijl DJ’s als DJ Promo, The Prophet, DJ Dano, Gizmo en DJ DROKZ hun ervaringen met Thunderdome delen. Uiteraard komen ook de fans van toen en nu aan het woord. Thunderdome heeft tot op de dag van vandaag een ongekende fanbase. Niet alleen in Nederland, maar ook ver daarbuiten. Illustratief is The Wizard, het iconische logo van Thunderdome, dat door een groot aantal fans als tattoo wordt gedragen. The Wizard werd naast de smiley het bekendste beeldmerk van de internationale dance scene. De gesprekken worden ruimschoots afgewisseld met beelden van de roemruchte feesten.



Thunderdome bracht in 1992 een totale revolutie in het uitgaansleven op gang en werd de grondlegger van Nederlands grootste culturele exportproduct: dancemuziek. In 2017 kwam Thunderdome, na een stilte van 5 jaar, terug. Door Thunderdome groeide hardcore muziek tot ver buiten de landsgrenzen. Door de buitenwereld verafschuwd en vereerd. “Gabber” werd de grootste jongerencultuur die Nederland ooit gekend heeft. Op de piek in de jaren negentig noemde één op de drie jongeren zich gabber en werd het straatbeeld gedomineerd door Aussies, Bomberjacks, Air Max, kale koppen en The Wizard. Ook België was in de ban van dit iconische dancefeest. Tussen 1996 en 1998 werd Thunderdome maar liefst vier maal georganiseerd in het Antwerpse Sportpaleis.



Momenteel is de gabber minder herkenbaar maar nog altijd springlevend. De subcultuur kende in bijna drie decennia vele vormen en subgenres. Van Classics tot Industrial, Franchcore tot Uptempo en Terror tot Early. De laatste editie van Thunderdome onder het motto “Ode aan de Gabber”, die op 26 oktober 2019 in Utrecht werd georganiseerd, was in no-time uitverkocht. Het werd een absolute voltreffer met 50.000 bezoekers uit ruim 45 landen. Daarmee is het het grootste indoorfestival van Europa en de grootste editie van Thunderdome ooit! Meer info via www.thunderdomeneverdies.com



Tickets kunnen gereserveerd worden via https://kinepolis.be/nl/events/docu-thunderdome-never-dies