.
News Image

Eén werkt aan nieuwe fictiereeks Grenslanders

Eén werkt hiervoor samen met Nederlandse tv-zender.
Eén en de Nederlandse omroep Avrotros werken momenteel aan de nieuwe fictiereeks Grenslanders. Na het erg succesvolle Als de dijken breken werkt Eén zo weer met Nederland samen voor een fictiereeks.

Grenslanders speelt zich af in de grensstreek van Zeeuws-Vlaanderen met West- en Oost-Vlaanderen. In deze thrillerreeks wordt een meisje van Afrikaanse origine zwaar getraumatiseerd aangetroffen in de polders van het Grensland tussen Vlaanderen en Nederland. Tara, een rechercheur uit Rotterdam, en Bert, een psychiater uit Antwerpen, proberen te achterhalen wat er met haar is gebeurd. Al snel krijgen ze het gevoel dat het onschuldig ogende Grensland en de mensen die er wonen, meer geheimen verbergen dan de toeristische brochures doen vermoeden...

Grenslanders is een reeks naar een idee van Erik de Bruyn en Rik D’hiet. Het scenario werd geschreven door Rik D'hiet (die eerder al onder andere de reeksen Flikken, Het goddelijke monster en De Ridder schreef). Erik de Bruyn (regisseur van onder andere de films J. Kessels, Hope, Wilde mossels, en de nieuwe film Het hart van Hadiah Tromp die binnenkort uitkomt) verzorgt de regie.

De hoofdrollen in de reeks worden vertolkt door Koen De Bouw en de Nederlandse Jasmine Sendar. Ook Wim Willaert, Herwig Ilegems, Adanna Unigwe, Sebastien Dewaele, Fedja Van Huêt, Monic Hendrickx, Ingrid De Vos, Chris Nietvelt, Anne-Laure Vandeputte, Astrid van Eck en Evelien Van Hamme maken deel uit van de cast, die zowel uit Belgische als Nederlandse acteurs bestaat. De opnames gaan begin 2018 van start.

Olivier Goris, netmanager van Eén: Voor het heel geslaagde Als de dijken breken hadden we een enorm fijne samenwerking met Nederland, top dat we voor Grenslanders opnieuw met onze noorderburen kunnen samenwerken. Ditmaal vloeit deze coproductie op een natuurlijke manier voort uit het verhaal. Ik kijk al vol spanning uit naar de start van de opnames.

Mylene Verdurmen, hoofd drama Avrotros: Al in 2013 begon onze zeer inspirerende samenwerking met Rik en Erik. Langzaam maar zeker kreeg deze oerspannende, mysterieuze thriller meer en meer vorm. Ik ben heel verheugd dat we onze gezamenlijke droom nu echt gaan waarmaken, samen met de VRT en producenten Column en Eyeworks België.

Grenslanders is een coproductie van Eyeworks Film & TV Drama en Column Film. De reeks komt tot stand met de steun van Screen Flanders en de Belgische Tax shelter maatregel en dankzij de bijdrage van het CoBO Fonds. Grenslanders zal worden uitgezonden op Eén en NPO 3.