.
News Image

Eén volgt twee jonge mensen met kanker in unieke reportage

Een unieke en moedige getuigenis.
Deze VRT NWS-reportage brengt een portret van gebroken jonge levens. In deze special volgt reporter Machteld Libert twee jonge mensen wiens leven helemaal overhoop werd gegooid door kanker. Valerie is 29 jaar wanneer ze in september vorig jaar te horen krijgt dat ze een agressieve borstkanker heeft. Plots wordt de pauzeknop ingedrukt in Valeries leven. Een leven vol sociale contacten en ambitie… Machteld volgt Valerie van chemotherapie, amputatie tot bestraling. Ook in haar worsteling met die andere borst. Ik wil niet in een onevenwicht zitten, aan de ene kant één borst en aan de andere kant plat, gewoon plat.
Olivier (46) heeft een zeldzame kanker: oorspeekselklierkanker. Na vele operaties blijkt hij ook uitzaaiingen te hebben op de longen. En die uitzaaiingen kunnen niet meer weggenomen worden. Olivier gaat door met leven: gaat op zakenreis, blijft een toegewijde papa en echtgenoot. Opgeven staat niet in zijn woordenboek, al blijft hij realistisch: Als de behandeling niet aanslaat, zal dat mogelijk de laatste vakantie zijn die we samen hebben.

Mijn kanker geeft een unieke inkijk in het leven en de kanker van Valerie en Olivier: tijdens hun behandelingen en operaties, maar ook in de intimiteit van hun leven en gezin. Een portret van veerkrachtige mensen ook wanneer het leven plots gebroken wordt.

Mijn kanker, een reportage van Machteld Libert en Kristiaan Grauwels: op woensdag 14 oktober om 21.25 uur op Eén.