.
News Image

Eén pakt uit met romantische fictiereeks

Laat je inpakken door Tytgat Chocolat.
Vanaf zondag 10 september kunnen kijkers op Eén genieten van de romantische nieuwe fictiereeks Tytgat Chocolat. Jasper Vloemans werkt als inpakker bij het chocoladebedrijf Tytgat Chocolat en wordt verliefd op zijn collega Tina, een meisje van Kosovaarse afkomst. Wanneer Tina plots uitgewezen wordt naar haar land van herkomst, blijft Jasper met een gebroken hart achter. Achter de rug van hun familie en de directie van Tytgat Chocolat reizen haar vrienden haar achterna, aangevoerd door de dolverliefde Jasper.

De hoofdrollen in Tytgat Chocolat worden vertolkt door Jelle Palmaerts, Jan Goris, Jason Van Laere, Gert Wellens en Peter Janssens van Theater STAP, een theatergezelschap dat werkt met een vast ensemble van professionele acteurs met een verstandelijke beperking. Daarnaast spelen Wim Opbrouck, Frank Focketyn, Marc Van Eeghem, Els Dottermans, Mira Bryssinck, Mieke De Groote, Jan Decleir en Flor Decleir mee. Deze unieke reeks werd geschreven en geregisseerd door Filip Lenaerts en Marc Bryssinck, artistiek directeur van Theater STAP.

Daarnaast werd er tijdens de opnameperiode van de reeks een making of documentaire gemaakt over de hoofdrolspelers van Theater STAP. Deze making of brengt een eerlijk en ontroerend portret van de vijf bijzondere acteurs.
Ontdek hieronder alles over Tytgat Chocolat.

Tytgat Chocolat: vanaf 10 september elke zondag om 21.20 uur op Eén.

Het avontuur begint op de eerste werkdag van Jasper Vloemans, een charmante jongeman met het syndroom van Down. Hij ziet z’n job als inpakker bij chocoladebedrijf Tytgat Chocolat als een grote stap naar onafhankelijkheid. Een droom die werkelijkheid wordt… Jasper maakt snel vrienden en zijn collega Tina Dibrani, een licht autistisch meisje van Kosovaarse afkomst, wordt verliefd op hem. Jasper, die in het verleden al een paar keer gedumpt werd, heeft geen zin in nog maar eens een gebroken hart en houdt de boot af. Maar Tina is volhardend en gooit tijdens een karaokeavond al haar charmes in de strijd. Voor het oog van alle collega's kust ze Jasper op het podium. Zijn pantser breekt. Jasper is verliefd zoals nooit tevoren. Het begin van een sprookje…

Maar dan verschijnt er politie op de werkvloer: Tina en haar moeder Katarina, die ook bij Tytgat Chocolat werkt, worden uitgewezen en teruggestuurd naar Kosovo. Jasper blijft achter met veel vragen en een gebroken hart. Hij kan niet verkroppen wat er gebeurd is, en dat z’n ouders hem als een klein kind betuttelen helpt ook al niet. En zo staat Jasper op een nacht, samen met zijn vrienden van de inpakdienst, te liften langs de snelweg. Hun plan: in Kosovo raken en Tina terugvinden. Het is de start van een wild, gevaarlijk en romantisch avontuur dat geen van hen ooit zal vergeten. Voor het eerst zijn ze helemaal vrij en onafhankelijk, maar dat wil ook zeggen dat ze al hun problemen zelf moeten oplossen.

Terwijl Jasper in deze rollercoaster belandt, heeft Roman Tytgat, de baas van het bedrijf, andere grote zorgen. Roman leidt Tytgat Chocolat met een groot hart en bewijst dat al jarenlang door z’n warme zorg voor de inpakkers, allemaal werknemers met een beperking. Maar die filantrope aanpak krijgt kritiek van Andy Verherstraeten, een neef van de Tytgats. Hij is een jonge getalenteerde econoom met een verschroeiende ambitie om het familiebedrijf te moderniseren. Zijn visie is duidelijk: grotere volumes moeten verwerkt worden met inpakrobots en de beschutte werkplaats moet dicht. Andy krijgt steun van zijn grootvader en aandeelhouder Achille Verherstraeten, die via Andy een kans ruikt om de macht (en de winst) naar zich toe te trekken. Terwijl Roman zich probeert te verdedigen tegen de coup van de Verherstraetens, moet hij plots ook op zoek naar vijf verdwenen inpakkers voor wie hij verantwoordelijk is. Vijf vrienden die nog nooit alleen gereisd hebben, en wiens ouders van Roman een verklaring eisen.

Zal Jasper zijn Tina terugvinden? Slaagt Roman erin zijn bedrijf en levenswerk te beschermen tegen zijn eigen familie? Komt iedereen veilig thuis? Tytgat Chocolat is een rollercoaster vol emoties, een verhaal over volwassen worden en tegelijkertijd een romantische roadmovie over een groep vrienden die voor het eerst hun leven in eigen handen nemen.

De hoofdrollen worden vertolkt door Jelle Palmaerts, Jan Goris, Jason Van Laere, Gert Wellens en Peter Janssens van Theater STAP, een theatergezelschap dat werkt met een vast ensemble van professionele acteurs met een verstandelijke beperking. Daarnaast spelen Wim Opbrouck, Frank Focketyn, Marc Van Eeghem, Els Dottermans, Mira Bryssinck, Mieke De Groote, Jan Decleir en Flor Decleir mee. Deze reeks werd geschreven en geregisseerd door Filip Lenaerts en Marc Bryssinck, artistiek directeur van Theater STAP. Tijdens de draaiperiode werd er ook een making of documentaire gemaakt over de vijf hoofdrolspelers van de reeks.  

Tytgat Chocolat: vanaf 10 september elke zondag om 21.20 uur op Eén.

Download onze app voor Android of iOS