.
News Image

Eén laat je genieten van thrillerreeks Over Water

Nieuwe reeks op zondagavond van één.
Vanaf zondag 16 decmeber kan je op Eén kijken naar de langverwachte psychologische dramareeks Over water voor. Deze reeks is geschreven door Tom Lenaerts en Paul Baeten Gronda.

Over water draait rond John Beckers, ooit Vlaanderens favoriete tv-ster. Hij heerste tijdens zijn gloriedagen als lieveling van de Vlaamse huiskamers over het kleine scherm en het publiek sloot hem in het hart. Maar het succes had een prijs: zware verslavingen aan drank en gokken sleurden John mee naar een duister dal en hij verloor bijna alles wat hij had opgebouwd. Populariteit, vrienden en succes verdwenen allemaal veel sneller dan ze kwamen.

Nu krijgt John van zijn vrouw en twee kinderen een allerlaatste kans om zich terug op het rechte pad te begeven en hun vertrouwen terug te winnen. Na een verblijf in de rehabilitatiekliniek gaat John dan ook met vernieuwde moed aan de slag bij zijn schoonvader, die in containertransport zit. De tv-vedette gaat voor de haven werken en dat gaat met vallen en opstaan. Tot hij via een dubieuze zakenadvocate in een nieuwe wereld terecht komt en beseft dat hij de haven voor hem kan laten werken.

Over water laat zien hoe een verslaafde man met goede bedoelingen toch verkeerde keuzes kan maken, en hoe hij op die manier uitgroeit van groene nieuwkomer tot spilfiguur in de lucratiefste, maar ook veruit gevaarlijkste handel van de Antwerpse dokken.

De tiendelige reeks speelt zich af in de stad Antwerpen en de haven. De topcast bestaat onder andere uit Tom Dewispelaere, Tom Van Dyck, Kevin Janssens, Natali Broods, Jeroen Perceval, Evgenia Brendes, Jef Hellemans, Violet Braeckman en Ruth Becquart. Daarnaast zien we Herman Gilis, Frank Vercruyssen, Ikram Aoulad, Soufiane Chilah, Gert Winckelmans, Oscar Willems, Martha Canga Antonio en Ramsey Nasr.

De regie wordt verzorgd het duo Norman Bates, bestaande uit Inti Calfat en Dirk Verheye. Kato Maes en Tom Lenaerts produceerden de reeks voor het productiehuis Panenka.

Onder andere dankzij de op veel lof onthaalde trailer, wordt er al maanden reikhalzend uitgekeken naar de reeks. Tijdens de trailer hoorde je al de prachtige muziek van Tamino. Doorheen de hele reeks verzorgen hij en Amerikaanse componist Daniel Hart de muziek.

Na de première in oktober tijdens het filmfestival van Gent, waren de reacties van de pers lovend.

De opnames voor tien nieuwe episodes in een tweede seizoen zijn intussen al aan de gang.

Psychologische dramareeks Over water: vanaf zondag 16 december op Eén, een programma van Panenka.

Over water is een dramareeks over drugs in de haven, maar gaat in de kern over een man met goede bedoelingen die foute beslissingen neemt. En dus over menselijke tragiek. Want maak jij altijd de juiste keuzes in het leven? Heb jij een goede balans tussen werk en familie? En heeft niet iedereen verleidingen die te moeilijk zijn om aan te weerstaan?

De reeks speelt zich volledig af in Antwerpen en de haven van Antwerpen. Burgemeester Bart De Wever en Jacques Vandermeiren, CEO van het Havenbedrijf Antwerpen, zijn enthousiast over het project en bieden hun volledige steun.

John Beckers - Tom Dewispelaere
John Beckers (39) is een has-been tv-presentator die verslaafd was aan drank en gokken en daardoor alles verloor. Na een verblijf in een afkickcentrum wil hij weer een beter leven voor zichzelf en zijn gezin. Hij gaat in dienst bij het havenbedrijf van zijn schoonvader, maar dat blijkt al snel de eerste in een reeks van slechte beslissingen...
John Beckers wordt vertolkt door Tom Dewispelaere (°1976), die in Vlaanderen naam maakt als toptalent van zijn generatie, met grote rollen in series zoals De parelvissers, Van vlees en bloed en Cordon.

Marjan Michielsen - Natali Broods
Marjan Michielsen (39) is de innemende en gedreven kracht achter haar eigen kunstgalerij. Ze is ook de vrouw van John en het enige kind van Freddy Michielsen en Rita Loontjes. Haar moeder is jong gestorven en Freddy voedde haar dus alleen op.
De rol van Marjan Michielsen wordt gespeeld door Natali Broods (°1976). Broods speelde onder andere in de films Waste land, Façades, Anyway the wind blows en in de vorige serie van Tom Lenaerts en Tom Van Dyck: Met man en macht. Natali is kernlid bij De koe.

Ella Goes - Evgenia Brendes
Ella Goes (27) is enig kind en woont alleen in een modern appartement in Antwerpen. Ella liep al tijdens haar studies stage bij Michielsen NV en kon meteen aan de slag nadat ze afstudeerde. De komst van John zorgt voor een frisse wind in het kantoor en Ella zorgt ervoor dat hij op zijn pootjes terecht komt in de havenwereld.
Evgenia Brendes (°1989) behaalde haar Masterdiploma Acteren aan het Conservatorium te Antwerpen. In 2007 speelde ze mee in de serie Matroesjka’s 2 en in 2015 was ze te zien in de film Problemski hotel. Ze vormt samen met Jonas De Vuyst en Simon Lemmens een nieuw theatergezelschap: De erfgenamen van Pia Fraus.

Carl Dockx - Tom Van Dyck
Carl Dockx (54) is de rechterhand van Freddy Michielsen, de schoonvader van John en de eigenaar van het havenbedrijf. Carl zat als jonge man tien jaar in de gevangenis, maar over die tijd wordt niet gepraat. Hij heeft geen gezin of familie. De familie die hij wel heeft, is die van de haven. Carl zou alles doen voor Freddy en volgt daarvoor een unieke maar heldere gedragscode.

Tom Van Dyck (°1972) vertolkt de rol van Carl. Van Dyck werd na zijn rollen in onder andere Het eiland, In de gloria, De parelvissers, Matroesjka’s en Van vlees en bloed deel van het collectief tv-geheugen in Vlaanderen. Zijn talent voor zowel het komische als het dramatische wordt zelden geëvenaard.

Freddy Michielsen - Herman Gilis
Freddy Michielsen (67) leerde alles van de haven en de haven leerde Freddy Michielsen alles wat hij weet. Freddy heeft een gigantische liefde voor zijn enige dochter en projecteert de droom van een zoon die hij zo lang koesterde op zijn schoonzoon, John. Freddy werkte zijn leven lang maar is nu vooral blij als hij zijn kleinkinderen kan zien in het weekend.
Herman Gilis (°1951) neemt de rol van Freddy voor zijn rekening. Gilis schreef een stuk theatergeschiedenis in het Antwerpse Fakkeltheater en het Gentse Arcatheater. Hij won de Louis d’Or in 1997 voor zijn rol in Vrijdag in regie van Alize Zandwijk met Theatergroep Stella.

Barry Snoeck - Jeroen Perceval
Barry Snoeck (38) is de boezemvriend van John en was ook zijn manager en chauffeur tijdens de succesjaren. Maar Barry is ook iemand die graag drinkt en speelt. Hij heeft geen goede invloed op John, net zoals John geen goede invloed heeft op hem. Samen kenden ze hoogte maar ook - en vooral - veel dieptepunten.
Jeroen Perceval (°1982) speelt Barry. Hij werd bekend door zijn rol in het Oscargenomineerde Rundskop van Michael R. Roskam. Voor zijn rol in die film won hij de Belgische Ensor. Perceval speelt ook een hoofdrol in de Belgische Oscarinzending, D’Ardennen van Robin Pront en in de fictiereeks Tabula rasa.

Patrick De Beco - Kevin Janssens
Patrick De Beco (40) controleert veruit het grootste deel van de inkomende cocaïne en heeft voor zover hij kan zien niemand meer te vrezen. Hij kent iedereen en weet alles. Hij heeft ook net een plan om de strategisch perfect gelegen terreinen van Freddy Michielsen over te nemen en zo nog meer de controle te krijgen over de handel in de haven.

Kevin Janssens (°1979) genoot een opleiding aan het Herman Teirlinck Instituut. Hij was te zien in verschillende series zoals Koning van de wereld, De smaak van de Keyser, Het goddelijk monster, Salamander en Vermist. Hij speelde mee in films als D’Ardennen, Het varken van Madonna en Tueurs. Dit jaar nam hij Lukas op met Jean-Claude Van Damme (release eind augustus), The room van Christian Volckman met Olga Kurylenko en De Patrick van Tim Mielants. Ook staat hij regelmatig op de planken.

Arno Beckers - Jef Hellemans
Arno Beckers (17) is Johns en Marjans introverte zoon. Arno is rustiger en ook gevoeliger dan zijn oudere zus. Hij heeft niet de moed om te zeggen wat hij denkt en voelt. Misschien omdat hij gepest wordt op school. Arno evolueert van een redelijk gemakkelijke puber naar een ​​koppige jonge man die steeds meer voor zichzelf opkomt. Hij kan zijn opgehoopte agressie niet langer inhouden.
Dit is de eerste rol van Jef Hellemans (°1999) voor een televisiereeks. Eerder dit jaar stond hij op de planken in een stuk van Michael De Cock en Patrick Lateur: Odysseus. Een zwerver komt thuis.

Julie Beckers - Violet Braeckman
Julie Beckers (19), dochter van John en Marjan, heeft alles mee als jonge vrouw. Ze is assertief, mooi en ze is gezegend met een sterke persoonlijkheid en een schijnbaar onbreekbaar karakter. Maar dat karakter zal zwaar worden getest.
Violet Braeckman (°1996) acteerde al in het kinder- en jeugdtheater Kopergietery, en had een terugkerende rol in grote reeksen zoals Aspe en Salamander. Vorig jaar speelde ze mee in een aflevering van Vermist. Momenteel studeert Violet aan de Toneelacademie in Maastricht.

De Pelsmaecker - Ruth Becquart
De Pelsmaecker (43) is een advocate die eigenlijk een stroman is voor het Mexicaanse kartel in Antwerpen. Ze bemiddelt tussen het kartel en importeurs zoals Patrick De Beco. Haar functie maakt haar uiterst diplomatiek en beleefd, maar 'De Pels' is zonder twijfel de machtigste vrouw van de haven.
Ruth Becquart (°1976) studeerde af aan Studio Herman Teirlinck in 1999. Na haar studies stond ze in het theater met Theater Malpertuis, Het toneelhuis en Het paleis. Becquart vertolkte rollen in de langspeelfilms Linkeroever, Dode hoek en Dirty mind, en tv-reeksen als Clan en Chaussée d'amour.

Ticha - Martha Canga Antonio
Ticha studeerde kunstgeschiedenis wanneer ze terecht kwam bij Marjans galerij, waar ze nu vast werkt als haar assistente. Ze kijkt enorm op naar Marjan, en volgt altijd haar advies op, in tegenstelling tot Julie.
Martha Canga Antonio (1995) is een Belgische actrice van Angolese afkomst. Ze brak in 2015 door met haar rol in de film Black. In december 2015 werd ze ook genomineerd als European shooting star op het filmfestival van Berlijn.

Rasha Talhaoui - Ikram Aoulad
Rasha Talhaoui is een vastbesloten detective met een sterk moreel kompas. Ze krijgt veel kritiek in de mannelijke wereld van de haven en de politie op grond van haar naam of het feit dat ze een vrouw is. Ze is in constante oorlog met haar corrupte baas.
Ikram maakt deel uit van het Collectief De Fatima’s en speelt met Het arsenaal en het gezelschap Sincollectief. Dat laatste richtte ze ook mee op. In 2016 speelde ze een van de hoofrollen in De 16. Dat jaar speelde ze ook mee in Cordon en had ze gastrollen in Callboys, Vermist, De Ridder, Achter de wolken en Generatie B.

Chauffeur De Pelsmaecker - Gert Winckelmans
Chauffeur maar ook all-round assistent, klusjesman en rechterhand van “Pels”.
Gert Winckelmans is bekend van zijn rollen in onder andere Deadline 14/10. Recent had hij ook gastrollen in Callboys, Chaussée d’amour, Crimi clowns en Cordon. In 2018 is hij ook te zien in de fictiereeks Gent-wenst.

Wallid El Idrissi - Soufiane Chilah
Wallid El Idrissi is Patrick De Beco’s rechterhand. Hij stamt uit een familie van gegoede Marokkaan­se winkeliers, die geen idee hebben wat voor werk hij doet. Hij is slim maar weet ook wanneer hij zijn mond moet houden. Fysiek sterk, maar tegelijk een klankbord voor De Beco.
Soufiana Chilah, voormalig Ritsstudent, toerde al rond met Nic Balthazar en diens theaterstuk Neeland, voor hij echt naam begon te maken met zijn rol in Black. Daarna had hij ook een rol in Home van Fien Troch en Dode hoek, de politiek thriller van Nabil Ben Yadir. In het voorjaar van 2017 stond hij op de planken in de KVS in de uitgebreide Odysseemarathon.

Download onze app voor iOS of Android