.
News Image

Drie iconische zangers grasduinen door hun repertoire in Harelbeke

Erik Van Neygen, Roel Van Bambost en Hans De Booij​ samen op podium.


Erik Van Neygen, Roel Van Bambost en Hans De Booij vonden elkaar in een nostalgische wandeling doorheen hun oeuvre met luisterliedjes en bekende meezingers, met een sausje van kleinkunst en vooral een grote herkenbaarheid. Drie zoetgevooisde mannenstemmen die een uit het leven gegrepen verhaal vertellen, zo kan je “The Vintage Club” dus zowat omschrijven. Hun muzikaal talent is onmiskenbaar, hun gave om je aan hun lippen te laten hangen als ze zonder veel poespas of grootse instrumenten het voltallig publiek van CC Het Spoor in vervoering zullen brengen, ontdek je vanzelfsprekend ook als je je plaatsje reserveert om er op zondag 8 oktober om 15u bij te zijn in Harelbeke.



Zo’n 60 jaar geleden was er al een “Rat Pack” in Amerika. Frank Sinatra, Dean Martin en co representeerden alles wat “cool” was en verzorgden talloze uitverkochte optredens overal in de USA. In Frankrijk ontstond in 2014 een gelijkaardig trio, bestaande uit Jacques Dutronc, Eddy Mitchell en Johnny Hallyday die zich “Les Vieilles Canailles” lieten noemen en die afgelopen zomer op tournee waren door Frankrijk, België en Zwitserland met de bekendste liedjes uit hun gezamenlijk repertoire. En in Nederland beginnen de “Vreemde kostgangers” straks aan hun tweede concertreeks samen. Boudewijn De Groot, George Kooymans en Henny Vrienten brengen ook liedjes uit de oude doos, maar hebben intussen zelfs al een cd met nieuw materiaal uitgebracht.



En dan hebben we nu dus in Vlaanderen ook “The Vintage Club”: drie grote namen die best wel wat verwachtingen wekken en die dan ook het beste van zichzelf gaan geven. Een pretentieloos groepje met twee mannen die vooral als deel van een duo gekend zijn en eentje die vanwege zijn Nederlandse afkomst ook een beetje een vreemde eend in de bijt lijkt. Maar Erik en Roel stonden al meermaals op hetzelfde podium en de heren Van Bambost en De Booij vulden ook al menige kleinkunstavonden in één en dezelfde zaal. De drie hebben dus wel wat meer gemeen dan het entertainer zijn en het voorzien zijn van een meer dan aangenaam stemgeluid.



We kijken dus ook uit naar de interactie onderling. Vijftiger, zestiger of zelfs zeventiger (we geven je zelf te raden welke leeftijd bij wie hoort), het zullen altijd wel jongens blijven en dus mag er misschien ook wel wat geplaagd en plezier gemaakt worden op de bühne. De bedoeling is in elk geval dat iedereen die tickets koopt, straks met een tevreden gevoel naar huis gaat: zowel hij die komt voor een luisternamiddag als zij die graag meezingt met “De lichtjes van de Schelde”, “Jij en ik” en “De herinnering blijft”. Of andersom. Misschien is zij wel een stille genieter en kan hij elk woord reciteren van “Ik hou van alle vrouwen”, “Wie wil horen” en “Dans met mij door de nacht”.



Wil je dus graag nog eens wegdromen naar de tweede helft van de vorige eeuw toen alles, inclusief de muziek, zoveel beter was? Ken je nog al die deuntjes die toen op bijna elk radiostation te horen waren omdat Nederlandstalige muziek “in” was en de cassettes en elpees als zoete broodjes verkochten, zelfs vóór de periode van “Tien Om Te Zien”, “The Voice” en aanverwanten? Stip dan maar zondag 8 oktober in je agenda aan, zodat je deze fijne namiddag mee kunt beleven!



Je reservatie verwachten we op www.puella.be of telefonisch via het nummer 09/386.96.36. Het enige West-Vlaamse concert uit de tour duurt twee maal 45 minuten (met pauze tussenin) en kan je vanuit de comfortabele zeteltjes van de aula van CC Het Spoor meemaken. Er zijn nog plaatsen vooraan op de parterre, maar ook de tribune met oplopende rijen is een aanrader!


Bio van Erik Van Neygen, Roel Van Bambost en Hans de Booij