.
News Image

Dorian: “James moet zijn mond houden”

Lief van James spelt hem de les.


Bijna vier jaar geleden speelde James Cooke de rol van Tjurre in de musical van Wickie De Viking van Studio 100. Die rol zou één van de meest belangrijke rollen in het leven van James Cooke worden, minstens even belangrijk als de rol van Louis in 40-45. Vandaag de dag vervangt schittert James Cooke in 40-45 waar hij invalt voor Jonas Van Geel die niet in elke voorstelling de rol van Louis Segers kan spelen. Maar goed, terug naar Wickie De Viking want het was dankzij die voorstelling dat James zijn huidige vriend Dorian leerde kennen. Dorian, dé man in het leven van James Cooke en dé man waarmee James al ruim drie jaar wil trouwen. Er gaat bijna geen interview met James voorbij of dat trouwen komt ter sprake. Is het niet James die er zelf over begint, dan zijn het de dames en heren journalisten wel die willen weten of Dorian dé vraag al gesteld heeft. Want James wil trouwen maar het is wel Dorian die de grote vraag moet stellen. De 25-jarige Dorian Liveyns is al drie jaar de partner van James Cooke. Het leeftijdsverschil van negen jaar is nog nooit een struikelblok in hun relatie geweest. Dorian wist het in 2015 meteen: ‘dat wordt de mijne’, vertelt Dorian vandaag in Het Laatste Nieuws. Het weekendinterview vond afgelopen week plaats, zonder James Cooke want die was druk bezig met de voorbereidingen van een persevenement van aanstaande dinsdag. Dan lanceert James namelijk iets volledig nieuws. En James kennende moet dat persevenement tot in de puntjes verzorgd zijn. Dorian mag ook wel eens in de spotlights staan. Als partner van James Cooke maar ook als musicalacteur want ook Dorian speelt mee in 40-45. Hij heeft er al een pak meer voorstellingen op zitten dan zijn vriend James want Dorian was er al van in het prille begin bij, vaak in een verschillende rol. Maar liefst 9 rollen heeft Dorian ingestudeerd en die heeft hij allemaal al een keer opgevoerd. “In een musical heb je naast de hoofdcast en de figuranten ook het ensemble, waartoe ik behoor. Wij zingenen acteren meer dan figuranten en zijn ook professionals, maar omdat we twaalf shows per week doen, kan niet iedereen altijd meespelen. Daarom ken ik alle verschillende mannenrollen van het ensemble om gaten op te vullen als iemand ziek valt, een blessure krijgt of verhinderd is”, vertelt Dorian in de zaterdageditie van Het Laatste Nieuws. Elke keer weer speelt Dorian een andere rol, hij moet van iedere rol het volledige traject kennen en dat zorgt best wel voor wat stress. Tijdens de première van James begin deze maand mocht Dorian een SS’er spelen die met James vocht en hem zelfs een vuistslag in zijn gezicht mocht geven. “Eigenlijk ben ik blij dat ik dat met James kan doen. Stel je voor dat mijn hand uitschiet in het gezicht van een andere acteur. Wij zouden er tenminste thuis nog ambras over kunnen maken.”



James en Dorian wonen al een tijdje samen in Antwerpen. James en Dorian leerden elkaar bij Wickie De Viking kennen. Dorian was op slag verliefd maar bij James was dat niet het geval. James kwam net uit een relatie maar hij zwichtte toch. “Voor de première hadden we toch al iets samen gehad. Volgens James was het een onenightstand maar ik dacht er anders over. En als ik mijn zinnen op iets of iemand zet…. Nu zijn we gewoon verknocht aan elkaar”, vertelt Dorian in Het Laatste Nieuws.



James wou uiteindelijk al na drie jaar met Dorian trouwen maar dat zal de jonge Dorian niet meteen zitten. James zich écht wel op een huwelijksaanzoek van Dorian te wachten maar voorlopig is dat er nog niet van gekomen. De vraag is dan ook hoelang Dorian nog wil wachten. “Het zal er weleens van komen, want ik wil ook heel graag trouwen. Maar hij haalt dat zo vaak aan dat hij zit te wachten op een huwelijk met mij, dat het de hele tijd in de boekjes staat en ze blijven daar ook maar overal op terugkomen. En hij blijft dat dan ook weer zeggen. Bijgevolg haalt iedereen in onze vriendenkring dat ook maar steeds boven. Hoe kan ik er nu voor zorgen dat ik hem nog kan verrassen? Ik wil niet dat hij bij een aanzoek zegt: 'Ah, eindelijk!' Hij moet er nu gewoon eens even zijn mond over houden.


Bio van James Cooke en Dorian Liveyns