.
Dana Winner
zaterdag 15 september 2018

Dochter Dana Winner overweegt plastische chirurgie

Chinouk wil grotere borsten.


Chinouk, de dochter van Dana Winner, zien we binnenkort op televisie aan het werk in de nieuwe VTM-reeks “Jong Geweld” waarin zes kinderen van BV’s op kamp gaan met jongeren die minder zacht in aanraking met het leven zijn gekomen. Maar hoe was het om op te groeien als “de dochter van…”?

Chinouk geeft toe dat ze wel wat schrik had van dat kamperen. Als ze met mama Dana Winner op reis gaat is dat op hotel met alle comfort dus dat kamperen boezemde haar wat angst in, maar gelukkig was het meer “glamping” dan “camping”, lacht ze in Humo. Ze stond ook wat weigerachtig tegenover het idee om mee te werken aan een televisieprogramma omdat ze natuurlijk weet hoe televisie werkt. Zouden ze de BV-kinderen niet neerzetten als “kutkinderen”? Maar gelukkig bleek die vrees onterecht.

Als dochter van Dana Winner moest Chinouk vaak vechten tegen vooroordelen, maar ook zij trok natuurlijk met heel wat vooroordelen naar de jongeren die het moeilijk hadden. En dat was best wel confronterend. Chinouk verbaasde er zich vooral over hoe open en normaal die jongeren waren. Terwijl ze allemaal erge dingen meemaakten die hen vaak voor het leven getekend hebben, deelden ze heel open hun verhaal met de BV-kinderen. Best wel een realitycheck, ook al mocht het voor Chinouk nog verder gaan. Chinouk studeert rechten en is sindsdien erg gaan nadenken over de rechten van de mens en hoe het moet zijn om op te groeien in extreme armoede. “Ook dat wil ik eens van dichtbij zien.”

Chinouk zag soms ook wel raakpunten tussen haar wereld en die van de jongeren die ze bezochten. Vaak hebben die jongeren een deuk in hun zelfbeeld en dat is iets waar iedereen wel mee geconfronteerd wordt. Zo ook Chinouk. “Vroeger moest je je meten met het mooiste meisje van het dorp, vandaag ga je de concurrentie aan met de hele wereld,” vertelt Chinouk in Humo. De perfectie die influencers op Instagram ten toon spreiden legt een enorme druk op jongeren, geeft ook Chinouk toe. Plastische chirurgie is dan ook iets dat Chinouk zeker overweegt…

Een borstvergroting is iets dat Chinouk zeker wil laten doen. “Niet om aantrekkelijker te zijn voor mannen, maar voor mezelf,” aldus Chinouk, die grote borsten altijd al mooi vond. Haar hele leven een push-upbeha dragen? Liever niet… Er is echter één probleempje. Dana Winner verbiedt haar dochter om nu al plastische chirurgie te ondergaan. “Botox vindt ze oké, maar dat is nog iets anders dan onder het mes gaan,” aldus Chinouk die er zelf echter weinig graten in ziet. Toch is er iets dat ze nooit zou overwegen. “Weet je wat ik niet snap? Bilvergrotingen. Straks is die trend voorbij en dan zit je daar met je grote billen.” Nee, trends zijn niets voor haar, laat Chinouk noteren in Humo.

Als dochter van Dana Winner beleefde Chinouk toch soms een andere jeugd dan “normale” kinderen. Zo kwam er ooit een leerkracht een handtekening van haar mama vragen. Chinouk was dan ook graag gezien door de leerkrachten, maar iets minder door de leerlingen. Chinouk geeft toe dat ze het middelbaar een verschrikkelijke tijd vond. Als kind was ze opgegroeid tussen volwassenen en Dana Winner had haar dochter ook opgevoed met duidelijke normen en waarden: “Je toont respect en je gedraagt je.” Als leerlingen de leerkracht treiterden deed ze niet mee. Daar maakte ze zich natuurlijk niet populair mee bij haar medeleerlingen. En aangezien ze op haar 14de al een vriendje had spendeerde ze haar avonden liever met hem dan op café te zitten of te roken. Opnieuw een reden om haar buiten te sluiten. Bovendien vroeger de leerkrachten vaak om haar mening “als dochter van…” als het om muziek of iets creatiefs ging. Chinouk kon ergens wel begrijpen dat de klas toen dacht: “Wéér die Chinouk.”

“Als ik iemand leer kennen, krijg ik na een tijdje soms te horen: ‘Eigenlijk ben jij wél een toffe.’ Dan lijken ze heel verbaasd.” Chinouk geeft toe dat het niet altijd makkelijk omgaan is met al die vooroordelen. Daarom ook dat ze met open geest begon aan het programma “Jong Geweld”.

Bio van Dana Winner