You are here

Dinsdagavond in Vandaag

10/09/2019 19:06-

De gasten in ‘Vandaag’ op dinsdag 10 september

De gasten in Vandaag op dinsdag 10 september:

Ouders moeten 182.000 euro betalen voor immuuntherapie van hun zoontje
Vier maanden na zijn geboorte wordt Mathis zwaar ziek. De diagnose: een zeldzame kanker. De dokters raden hem immuuntherapie aan, maar die behandeling is ongelofelijk duur. Voorlopig wordt ze ook nog niet terugbetaald door de overheid. Aan tafel zitten Annick Tielemans, de mama van Mathis, en Ignaas Devisch, professor in de medische filosofie en ethiek. Zij gaan op zoek naar antwoorden op hun vragen zoals: Waarom is deze medicatie zo duur, kan ze echt niet goedkoper en waarom sleept de terugbetaling zo lang aan?

107 dagen later…
26 mei 2019. We zijn ondertussen 107 dagen na de verkiezingen. Sinds gisteren is er aan Franstalige kant een regering. Daar gaan PS, MR en Ecolo de komende jaren samen besturen. Blijft de vraag: Wanneer krijgen we een Vlaamse en federale regering? Welke stappen zijn daar nog voor nodig? Hoog tijd voor een heldere stand van zaken. Die krijgt Danira van Christophe Deborsu, politiek journalist bij RTL, en Ivan De Vadder, politiek journalist bij VRT NWS.

Arno over zijn nieuwe plaat ‘Santeboutique’
Vrijdag komt Santeboutique komt uit, het is Arno’s 13de soloplaat. De albumtitel is tegelijk een perfecte omschrijving van hoe Arno de wereld ziet: als een rommeltje. In ‘Vandaag’ geeft hij tekst en uitleg bij nummers op het nieuwe album die geen enkel thema uit de weg gaan: van Lady Alcohol over ‘getting older’ tot de liefde voor zijn geboortestad, Oostende. Live brengt hij Tjip Tjip c’est fini, naar een wijsheid van zijn eigen grootmoeder.

Presentatie: Danira Boukhriss Terkessidis

Meer nieuws over:

Danira Boukhriss, Vandaag

Gerelateerde bio's: