.
Kato en Tom Dice van The Starlings
dinsdag 8 november 2022

Deze 7 kandidaten zijn voor Eurosong geselecteerd

Wie doet er mee?

Ameerah, Chérine, gala dragot, Gustaph, Hunter Falls, Loredana, of The Starlings: wie mag ons land vertegenwoordigen op de grootste muziekwedstrijd van Europa, het Eurovisiesongfestival?
Dat mag heel Vlaanderen komend voorjaar mee beslissen. Want dan organiseert VRT de preselecties Eurosong 2023 op Eén, waarin deze zeven uiteenlopende artiesten hun kans wagen om voor ons land op het grote podium in Liverpool te staan. Gastheer Peter Van de Veire leidt Eurosong 2023 in goede banen, en geeft uiteraard opnieuw vakkundig commentaar bij het grote Eurovisiesongfestival in mei.

Een tijd geleden verspreidde VRT een oproep naar de brede muzieksector om zich in te schrijven voor de preselecties. Uit die inschrijvingen werden zeven artiesten geselecteerd die hun kunnen mogen tonen in Eurosong 2023. Elke artiest neemt deel met twee zelfgekozen nummers. Wie er uiteindelijk naar het Eurovisiesongfestival mag, wordt duidelijk tijdens een denderende liveshow in Paleis 12 op zaterdagavond 14 januari. Daarbij kunnen de kijkers, samen met een vakjury, beslissen wie ons land zal vertegenwoordigen.

Peter Van de Veire: "De Olympische Spelen van De Muziek. Dat is het Eurovisiesongfestival. Dat er zoveel jonge mensen willen meedoen aan de nationale kwalificaties, doet enorm veel deugd. Het is indrukwekkend om te zien hoe divers de artiesten zijn die songs hebben gemaakt voor Eurosong 2023. Met olympische goesting, vol talent én het besef dat dit nog altijd een zaak is van staatsbelang. "Wij Willen Winnen!" zingen ze allemaal. Hier én in Liverpool. Het Songfestival leeft. Harder en jonger dan ooit. "