.
Evelien Van Hamme
woensdag 28 april 2021

Dertigers-actrice heeft onzeker kantje: “dan moet ik me bijsturen”

"Ik heb me daarin getraind..."

Evelien Van Hamme beleeft als Tinne een emotionele rollercoaster in Dertigers. Net als haar personage Tinne heeft de 38-jarige actrice een onzeker kantje. Al heeft ze daar in de loop der jaren aan gewerkt.

“Niet dat ik zo zelfverzekerd ben, maar ik heb me daarin getraind”, verduidelijkt Evelien Van Hamme in Dag Allemaal. “Soms laat ik me vangen door het ideaalbeeld van de media, maar ik stuur mezelf dan bij : ‘Verdorie, ik trap daar niet in.’”

“Onzekerheid over mijn lichaam, zoals Tinne in het eerste seizoen, dat heb ik een beetje opgegeven. Ik heb nog weleens opstoten, maar die zijn zo weer voorbij. Nu denk ik: dit is het. Dit ben ik. Ik zie mezelf graag.”

‘Afstand nemen’ en ‘loslaten’ zijn wél nog werkpunten, ziet de actrice toch gelijkenissen met haar personage in Dertigers.

“Ik blijf loslaten op het vlak van liefde en vriendschap moeilijk vinden, maar als iets niet langer werkt, besef ik nu ook: de schuld ligt niet bij mij en ook niet bij de ander. Het is gewoon de combinatie of de tijd die niet klopt”, onthult Evelien Van Hamme in Dag Allemaal.

Bio van Evelien Van Hamme