.
Stef Vanlee
zaterdag 5 juni 2021

Dertigers-acteur: “ik zal nooit zeggen dat ik acteur ben”

Stef Vanlee amuseert zich enorm.

Stef Vanlee kennen we allemaal als ‘Steventje’ in Dertigers. Naast zijn werk als acteur is de 46-jarige Vanlee ook aan de slag als spoed- en MUG-verpleger in het ZNA Jan Palfijn. Een keuze die bepaald werd door televisie, onthult Vanlee in Primo.

“Door programma’s als ‘Medisch Centrum West’ en ‘Rescue 911’; dat triggerde mij”, vertelt Stef Vanlee in Primo. “Mocht ik vroeger trouwens thuis gezegd hebben dat ik conservatorium wou gaan doen, dan had mijn moeder wel gezegd: ‘Zorg eerst maar dat je een normaal diploma haalt.’”

Stef Vanlee is sinds 1998 verpleger en haalt nog altijd veel voldoening uit die job. “Ik ben wel in dit beroep gestapt om in de spoed te gaan werken; mocht je me op een normale ‘gang’ zetten, dan zou dat niet lukken. Het feit dat ik bij de spoeddienst nooit weet wat de dag zal brengen als ik opsta, houdt het boeiend.”

Die afwisseling en intensiteit is ook zeer interessant als acteur, voegt Vanlee eraan toe in Primo. “Ik raad alle acteurs aan om bij ons eens te komen kijken. Als men mij vraagt om een parkinson patiënt te spelen, dan is dat echt niet moeilijk voor mij. Of een dronkaard, een psychoot … Op spoed kom je alle lagen van de bevolking tegen.”

Als mensen aan Stef Vanlee vragen ‘wat doe je als beroep?’ dan antwoordt hij ook altijd verpleger. “Acteur zal ik nooit zeggen want ik heb daar geen diploma van”, verduidelijkt Stef Vanlee in Primo.

Bio van Stef Vanlee

Meer Over:

Stef Vanlee Dertigers