.
Delphine Boel
zaterdag 15 januari 2022

Delphine Boël: “ik heb tegen die agressie gevochten”

Ze werd vaak gepest toen ze jong was

Vanaf 12 januari kunnen we op één kijken naar ‘Delphine, mijn verhaal’. Een documentaire het leven schetst van prinses Delphine Boël. De beslissing om deze documentaire te maken is er gekomen na een langzame evolutie over verschillende jaren. Dat haar hele leven en verhaal zowat verwrongen werd door nieuwscommentatoren, royaltywatchers en historici, dat knaagde bij Boël.

“Velen van hen hadden goede bedoelingen, maar het is een beetje zoals wanneer een kunstcriticus over een van mijn werken schrijft en doet alsof hij weet waarom ik blauw gebruikte op een bepaalde plaats op een groot canvas. Terwijl ik misschien gewoon aan mijn lunch aan het denken was”, maakt Delphine de vergelijking in Story.

Delphine is tevreden over de documentaire. Haar verhaal wordt vertelt met feiten en transparantie. “Dit is een erg menselijk en universeel verhaal waar mensen van alle leeftijden, sociale achtergrond of voorkeur ergens bekentenis in kunnen vinden. Ik werd gepest omdat ik anders was, maar ik heb tegen die agressie gevochten met mijn eigen kracht, liefde, creativiteit en beschaafdheid.”