.
News Image

De ultieme smaakgids voor Belgisch bier

Ons Belgisch bier getest en geproefd.


Belgische bieren zijn wereldberoemd, en volledig terecht. Ieder van ons is ermee bekend en velen onder ons hebben heel wat bieren zelfs al uitgeprobeerd. Maar hoe smaken deze bieren nu eigenlijk echt?Waar komen hun specifieke aroma's vandaan? Hoe kun je bepalen welke ingrediënten jij het meest waardeert in een bier? Dit boek biedt alle antwoorden. Gedaan met subjectieve smaakanalyses: deze gids brengt voor het eerst op een toegankelijke maar volledig wetenschappelijke manier 250 Belgische bieren in kaart.



Prof. dr. Kevin Verstrepen is professor genetica en bierwetenschap aan de Katholieke Universiteit Leuven en deed onderzoek over bier aan Harvard en het MIT. In samenwerking met Dr. Miguel Roncoroni, die zijn doctoraat haalde aan het wijnlab van de universiteit van Auckland, en een team van 15 wetenschappers, werkte hij jarenlang aan het chemisch analyseren, blind proeven en objectief vergelijken van de 250 bieren in deze gids. Samen besloten ze hun kennis en expertise te bundelen om het Belgisch bier eindelijk de diepgaande research te geven waar het al jaren om vraagt.