.
De Romeo's
vrijdag 20 mei 2022

De Romeo’s vieren de vriendschap als ‘Echte Vrienden’

Dit is hun zomersingle!

De voorbije (corona)pandemie bevestigde alleen maar de sterkte van hun vriendschap en hoe fel ze elkaar, het podium en het publiek gemist hebben. Met ‘Echte Vrienden’ lanceren De Romeo’s een gloednieuwe, universele vriendschapssingle, voorzien van een toffe videoclip die ze in het Limburgse hinterland opnamen. De nieuwe single is voor Chris Van Tongelen, Davy Gilles en Gunther Levi meteen ook de ideale opwarmer voor het 20-jarig bestaan van De Romeo’s dat ze volgend jaar uitgebreid gaan vieren.

Geen hechtere vriendschap zoals die er is bij De Romeo’s. Volgend jaar vieren Chris Van Tongelen, Davy Gilles en Gunther Levi het 20-jarige bestaan van de nog steeds immens populaire en geliefde muziekformatie. De voorbije coronapandemie was het voor trio best een beproeving: “Net zoals velen van onze collega-artiesten, hebben wij elkaar, maar ook het podium en ons publiek ontzettend hard gemist. Door de maatregelen werden we verplicht om in ons kot te blijven, maar zelfs dan zijn we elkaar digitaal blijven opzoeken. We waren volle bak aan het optreden en ineens viel alles stil. Dat gevoel was voor ons alle drie echt onwezenlijk. Gelukkig hadden én hebben we elkaar. Ik durf zelfs zeggen dat onze vriendschap uit de lastige periode die we allemaal samen hebben beleefd, er nog sterker is uitgekomen”, zegt Davy Gilles. “Ik had nooit gedacht dat ik het optreden en het samenzijn zo zou gaan missen. Zoals Davy zegt gingen we ineens van honderd naar nul. Dat thuiszitten was in ’t begin plezant, maar vrij snel kwam het gemis. We hebben enkele succesvolle streamconcerten gedaan, maar met alle respect, je kan dat niet vergelijken met optreden voor een publiek. Wij hebben de mensen echt gemist”, vult Gunther Levi aan.

Met de gloednieuwe, originele en universele vriendschapssingle ‘Echt Vrienden’ vieren De Romeo’s opnieuw het leven en het gezellig samenzijn. “Davy en Steven Hellemans tekenden voor de muziek. Cliff Vrancken voor de tekst. De titel gaat niet alleen over ons, maar uiteraard ook over het warme gevoel van vriendschap. Het kameraadschappelijk samenkomen van mensen, dat hebben wij en velen met ons ontzettend hard gemist. ‘Echte Vrienden’ is inderdaad pure feelgood, waarbij je samen geniet van het leven. We hebben het nummer de voorbije weken al eens uitgetest op onze optredens en het werkt echt. Mensen beginnen spontaan mee te zingen. Het mooie is dat het ook nog eens een radiovriendelijk karakter heeft, dankzij de Nederlandse producer Edwin De Groot en de muzikanten van de Marcel Fisser Band (Beste Zangers)”, zegt Chris Van Tongelen.

Voor De Romeo’s, zoals vanouds, weer verder doorgaan met een goedgevulde agenda en razend drukke zomer, namen ze de voorbije dagen even de tijd om de videoclip in te blikken in het Limburgse hinterland. “We hebben ons ontzettend hard geamuseerd. Dat ga je straks doorhebben als je de beelden ziet. Laten we zeggen dat we op een aparte manier een mooi stukje Limburg in een recordtempo hebben doorkruist. We hebben ons mega goed geamuseerd en iets gedaan wat we met De Romeo’s nog nooit eerder deden. Binnenkort verschijnt de clip, die een perfecte aanvulling is op het ‘Echte Vrienden’-nummer. Het plaatje is perfect”, zeggen De Romeo’s enthousiast.

‘Echte Vrienden’, de nieuwe single van De Romeo’s, verschijnt vandaag op het Vlaamse Sterren-label van CNR en is vanaf dan digitaal beschikbaar

Download onze app voor Android of iOS

Bio van De Romeo's, Gunther Levi, Davy Gilles en Chris Van Tongelen