.
News Image

De Kunst Van Shiatsu

Intiem portret van een meester in shiatsu.
Shiatsu wordt in Europa erkend als een traditionele oosterse therapie. In Japan is het enerzijds als geneeskunde erkend, maar ook als een kunstvorm en een levensfilosofie die enkel door een gekwalificeerde meester, Sensei, mag worden onderwezen. Yuichi Kawada werd reeds op jonge leeftijd geïnitieerd in de leer door zijn vader en de grootste Shiatsu meesters van de vorige eeuw. Door zijn vele reizen in de Verenigde Staten en Europa, is hij mede de grondlegger van de bekendheid en erkenning van Shiatsu in onze westerse wereld.

Na meer dan 60 jaar ervaring woont Sensei Kawada nu in Brussel, waar hij zijn eigen school heeft opgericht en discreet in een wijkkantoortje verder praktiseert. Anderzijds werkt hij samen met het kankercentrum van het St-Lucas Universitair Ziekenhuis, waar de Shiatsu nu geïntegreerd is en parallel met de chemotherapeutische behandelingen wordt voorgesteld.

Dit intiem portret van deze meester is een fascinerende inleiding tot het universum van Shiatsu en geeft een blik op de kruisbestuiving tussen de westerse en oosterse geneeskunde.