.
News Image

David Dehenauw beschuldigd van fraude

VTM-weerman David Dehenauw onder vuur.

VTM-weerman David Dehenauw ligt onder vuur. David is samen met Jill Peeters en Frank Duboccage verantwoordelijk voor de uitzendingen van Het Weer op onder andere VTM. Sinds kort is David ook weerman op RTL-TVI. Dehenauw werkt bij het KMI en doet het werk voor radio en tv er nog eens bovenop. Dehenauw doet dat al sinds 2000 maar pas nu gaan de poppen aan het dansen. In een anonieme brief klaagt iemand deze praktijken aan. Dehenauw zou bij het uitvoeren van zijn extra activiteiten gebruik maken van informatie die afkomstig is van zijn werkgever.
Dehenauw ziet het probleem niet want zijn werkgever is daarvan volledig op de hoogte. Nog volgens de anonieme briefschrijver zou Dehenauw vaak tijdens zijn werkuren bezig zijn met zijn werk voor radio en tv. Ook zou er sprake zijn van fraude bij verplaatsingskosten.
David is blij dat er een onderzoek komt. Hij is er namelijk van overtuigd dat hij niets fout doet. Volgens Dehenauw zou de brief wel eens van één van zijn collega's op het werk kunnen komen die mogelijk jaloers zou zijn. Bij het KMI hangt al een tijdje een gespannen sfeer en dat heeft niet zozeer met het weer te maken, wel met de vermindering van nachtpremies.

Bio van David Dehenauw

Meer Over:

David Dehenauw