.
News Image

Dana Winner ademt positiviteit in nieuwe single 'Als je zingt'

Grote Tanita Tikaram-hit krijgt 30 jaar later Nederlandstalige singleversie.

Op haar laatste album ‘Eerste liefde’ neemt Dana Winner de mensen via een eigenzinnige en verrassende selectie van nummers, mee op een muzikale ontdekkingsreis. Met de titelsong ‘Eerste liefde, mooiste liefde’, een melodieuze Nederlandstalige versie van de Creedance Claerwater Revival-classic ‘Who’ll Stop The Rain’, en de oorwurm ‘Dit wonder’, presenteerde Dana reeds twee pareltjes uit dit album. De singles werden gretig opgepikt door radio en tv, en ook het publiek ontving ze met open armen, wat blijkt uit de Top 10- én vele weken chartnotering van beide nummers in de Vlaamse Ultratop 50.

Voor haar nieuwe single ‘Als je zingt’ vond Dana Winner inspiratie bij de Britse zangeres met Indisch-Fijische roots Tanita Tikaram. Tikaram bracht in 1988 haar debuutsingle ‘Good Tradition’ uit en dit nummer kreeg, mede door de mooie boodschap, meteen ook een speciale plaats in het hart van Dana. Deze song mocht dan ook niet ontbreken op het album ‘Eerste liefde’ en werd daarvoor in een swingend en aanstekelijk Nederlandstalig jasje gestoken.



Ik word nog steeds spontaan vrolijk telkens ik ‘Good Tradition’ op de radio hoor en dus wou ik ook een positieve Nederlandstalige tekst”, zegt Dana Winner. Het originele nummer gaat over het feit dat ondanks dat er ruzies of meningsverschillen kunnen zijn binnen je familie, je je toch altijd veilig kan voelen bij hen. Een mooie boodschap vind ik, maar zelf hebben we ervoor gekozen om uit te gaan van een wat “lichtere” benadering. Ik vind verbondenheid, op alle vlakken, erg belangrijk in onze samenleving en muziek kan daar een grote rol in spelen, want ‘als je zingt’, breng je mensen samen”, zo besluit Dana.

Bio van Dana Winner

Meer Over:

Dana Winner

Bio van Tanita Tikaram

Meer Over:

Tanita Tikaram