.
News Image

Daens de Musical, nu nog beklijvender!

Versie 2.0 is nog intenser.


Dat een musical rond het beklijvende verhaal van (de tijd van) Daens een succes is, bleek 12 jaar geleden al. Studio 100 koos er dan ook voor om de lat deze keer nog hoger te leggen, met een 2.0 versie in het spectaculaire Pop-up theater in Puurs.



En die lat... die lag zo hoog als een musicalliefhebber kan wensen! De ronddraaiende tribunes nemen het publiek mee door Aalst, de fabriek van Borremans en het Vaticaan. Letterlijk en figuurlijk zoom je in op de intieme scenes, en breekt de zaal los bij de massascenes. Een gigantische massa aan figuranten, paarden, honden en levensechte decorstukken, slepen je mee in de hartverscheurende levens van de 19e eeuwse arbeiders.



Peter Van de Velde schittert in de rol van Daens. Waar hij in de vorige editie de gruwel van de zaal wist op te roepen in de rol van Schmitt, transformeert hij nu naar de strijdlustige en hartverwarmende priester. Free Souffriau en Jelle Cleymans weten in hun oude vertrouwde rollen Nette en Jan, iedereen opnieuw door en door te beroeren. Samen met het vertrouwde muzikale repertoire, blijft deze musical aangrijpend, ontroerend en vooral prachtig!



Bekijk hier fotoreeks 1

Bekijk hier fotoreeks 2