.
Nick Laenen en Christophe Ramont uit Blind Getrouwd
vrijdag 10 december 2021

Christophe Ramont uit ‘'Blind Getrouwd'’ openhartig: “ik voelde de bui al hangen”

Hij testte positief op HIV

Onlangs raakte bekend dat Christophe Ramont, de helft van het homokoppel uit een vorige editie van 'Blind Getrouwd' , besmet was met HIV. Heel lang geleden betekende zo’n besmetting je doodsvonnis. De dag van vandaag is dat gelukkig niet meer zo.

Christophe kreeg heel wat reacties toen hij met zijn verhaal naar buiten kwam en dat heeft de man ontzettend veel deugd gedaan. “Ik vond het nodig om met dit verhaal naar buiten te komen. Niet enkel voor mensen die in dezelfde situatie zitten en die door mijn getuigenis misschien dat gesprek durven aan te gaan, maar ook voor zij die het nieuws net te horen krijgen. Zelf kreeg ik de diagnose al een half jaar geleden, en sindsdien heb ik wel wat mensen gehoord die negatieve reacties krijgen, soms uit een irrationele angst of onwetendheid. Er echt in alle vrijheid over kunnen praten blijkt voor velen toch nog moeilijk.”

Ramont die ziek werd van een acute besmetting dacht in de eerste plaats dat hij besmet was geraakt met corona. Maar de klap kwam harder aan. “Ze hadden mijn bloed ook getrokken, en ik weet heel goed welke controles ze daarop uitvoeren. Ik wist daarnaast ook dat ik risicovol, seksueel contact gehad vrij kort daarvoor. Ik zag de bui dus al hangen”

Download onze app voor iOS of Android