.
Christoff en Simonne
dinsdag 16 maart 2021

Christoff doet bekentenis: 'Ik ga naar de psycholoog'

En dat was een goede beslissing.

Eén jaar thuis zitten en ook nog eens door corona getroffen worden, het was niet het beste jaar van Christoff. De zanger zag zowat al zijn plannen in het water vallen. Van het opnemen van nieuwe muziek, al dan niet samen met Klubbb3, tot het geven van concerten en het bijwonen van feestjes. Het kon en mocht helaas niet. Ook bij de familie op bezoek gaan kon lange tijd niet. Christoff moest zich net zoals zoveel andere mensen thuis opsluiten en zag lange tijd amper mensen buiten zijn knuffelcontact, zijn moeder.

“Ik heb plots superveel schrik van mensen en ik voelde mezelf steeds achteruitgaan. Ik kroop in een hoekje, het maakte me allemaal niet meer uit”, vertelt Christoff deze week in het weekblad Story. De zanger had gelukkig snel door dat het zo niet verder kon en greep zelf in en besloot professionele hulp in te schakelen en ging regelmatig bij een psycholoog langs. “Ik wilde mijn emoties niet meer opkroppen, of bang zijn om buiten te komen. Ik ga nog steeds wekelijks op consultatie, maar ik ben erdoor aan het geraken”, getuigt hij deze week in Story.

“Ik heb weer een stem gekregen, zalig. Die vrouw is op het juiste moment in mijn leven gekomen: naast mijn geloof betekent ze een grote steun voor mij. Ik ben veel minder angstig en voel me zoveel beter dat ik het bijna van de daken zou schreeuwen”, lacht Christoff.

Lange tijd hield Christoff zijn bezoekjes aan de psychologe geheim, vooral zijn moeder Simonne moest dit niet aan de weet komen. “Christoff heeft me pas onlangs verteld dat hij naar een psycholoog gaat. Hij verzwijgt zoiets eerst omdat hij bang is dat ik ermee in mijn hoofd zit”, vertelt mama Simonne in Story.

“Normaal zie ik het sneller als er iets aan de hand is, maar nu we ons vaak ook moeten behelpen met FaceTime is dat een stuk moeilijker”, geeft zijn moeder toe. En Christoff zelf? Die valt er anderen liever niet mee lastig. “Als ik bij jou ben, wil ik gewoon mezelf zijn en niet telkens praten over mijn problemen. Ik wil mijn omgeving daar ook niet mee belasten”, vertelt hij zijn moeder in Story.

En wie denkt nu negatieve commentaar te moeten geven op Christoff, die heeft het volledig fout. Naar een psycholoog gaan is verre van een schande, meer mensen zouden dat moeten doen. Je hart kunnen luchten tegen iemand die niet de minste vooroordelen over je heeft én bovendien heel wat nuttige tips kan geven, het voelt beter aan dan een gesprek met je beste vriend(in). Dus mocht je er al eens aan gedacht hebben, doe het gewoon. Je gaat er geen moment spijt van hebben.