.
Christoff in Vrede op Aarde
donderdag 31 december 2020

Christoff diep ontgoocheld: “al dat werk is voor niets geweest”

"Ik durf niet langer té optimistisch zijn..."

Normaal zet Christoff in december de apotheose op een druk en deugddoend jaar, maar corona zorgt voor een bedrukte sfeer ten huize De Bolle. Het virus trof zijn familie diep en was eveneens een aanslag op zijn portemonnee én zijn goede humeur. “Ik bid dagelijks dat corona snel voorbij is”, onthult Christoff in Primo.

Christoff geeft in het weekblad toe dat hij dit jaar noodgedwongen zijn spaargeld heeft moeten aanspreken. En dat spaargeld was bedoeld voor zijn oude dag, niet voor een situatie als deze. Wanneer hij weer op een podium zal kunnen staan, durft Christoff niet inschatten.

“Omdat de coronacijfers alle kanten uitgaan, durf ik niet langer té optimistisch zijn. Nochtans ben ik iemand voor wie het glas altijd halfvol is”, geeft de zanger toe in Primo. “Voor er sprake was van een tweede golf, was ik positief en zaten mijn manager en ik boordevol plannen. Al dat werk is een maat voor niets geweest”, zucht Christoff.

De zanger geeft toe dat dit jaar een emotionele rollercoaster is geweest: “Dan mag het wel, dan mag het niet, dan mag het weer wel. Optreden voor tweehonderd in plaats van vierhonderd mensen, dan mag het plots voor vijftig toeschouwers … Elke week zag er wel een nieuwe regel het levenslicht”, klinkt het ontgoocheld bij Christoff.

Een toekomstperspectief heeft de sector niet, en net in hun sector moet alles lang op voorhand gepland worden. “Ik hoop dat we vanaf april kunnen beginnen plannen om in de zomer van 2021 te kunnen spelen”, waagt Christoff zich alsnog aan een gokje in Primo.