.
Kris De Jonghe
woensdag 29 juni 2022

Choreograaf 6 jaar de cel in

En dat is nog niet alles

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft uitspraak gedaan in een zaak rond choreograaf en dansleraar Kris De Jonghe. Die werd ervan beschuldigd om meerdere minderjarigen misbruikt te hebben. De man veinsde volgens de rechtbank dat hij gevoelens had voor minderjarige meisjes waaraan hij les gaf.
De man zou minstens acht slachtoffers gemaakt hebben.

De Jonghe was voor ons ook geen onbekende, we kwamen hem in het verleden bij heel wat evenementen tegen waar zijn leerlingen vaak samen met artiesten op het podium danste. Nog geen twee jaar geleden hadden wij een interview met de choreograaf die toen vertelde dat hij met Vlaamse meisjes naar de Verenigde Staten zou trekken om daar de pauze-act in de NBA te dansen. Wij hadden er toen geen flauw idee van dat de choreograaf dingen met minderjarigen deed die niet door de beugel konden. Daarvoor heeft Kris zich ondertussen voor de rechtbank moeten gaan verantwoorden.

De rechtbank tilde zwaar aan de feiten en veroordeelde Kris tot 6 jaar gevangenis, verder moet hij ook een schadevergoeding aan zijn slachtoffers betalen.

Download onze app voor iOS of Android