.
Celien Deloof
zondag 16 mei 2021

Celien Deloof getuigt na ingreep: “die naald in mijn oogbol was niet het ergste”

Celien Deloof onderging akelige ingreep.

Celien Deloof was amper negen jaar toen ze te horen kreeg dat ze leed aan diabetes type 1. De oorzaak was een genetisch probleem, maar had wel een enorme impact op het leven van Celien. Al betekent het niet dat de dochter van Margriet Hermans een lagere levensverwachting heeft dan de doorsnee mens.

“Als ik alles goed in de gaten houd, en mezelf goed verzorg, zou dat in principe niet mogen”, verduidelijkt de 28-jarige Celien in Primo. “In het verleden heb ik al wel wat hinder ondervonden door de doktersadviezen niet serieus te nemen. Op school vergat ik weleens te spuiten of zo …”

“Doordat je bloed stroperig wordt, moeten de ledematen met kleine aders regelmatig gecontroleerd worden. Denk bijvoorbeeld aan je tenen, maar ook aan je ogen. De kleine haarvaten kunnen dichtslibben waardoor er in het netvlies zuurstoftekort ontstaat. En als al die adertjes zouden springen, word je blind”, waarschuwt Celien Deloof.

Celien heeft al een laserbehandeling achter de rug om een paar adertjes te laten dichtschroeien. “En ik heb ook al een paar keer injecties in mijn ogen gehad. Het engste van al is niet de naald in je oogbol, maar het metalen mechanisme om je oog open te houden zodat je niet kunt knipperen. Echt, het lijkt wel ‘The Silence of the Lambs’”, griezelt Celien Deloof in Primo.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Celien Deloof

Meer Over:

Celien Deloof