.
News Image

Cast Flanders Fields, eindbestemming Poperinge bekendgemaakt

Een meer van verrassende naam in de cast van 'Flanders Fields, eindbestemming Poperinge'.


Music Hall brengt in samenwerking met de Stad Poperinge en met de steun van Toersime Vlaanderen vanaf mei 2015 'Flanders Fields, eindbestemming Poperinge'. Vandaag werd op het Lijssenthoek Military Cemetery de cast aan de pers voorgesteld.Tussen de duizenden graven van soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek sneuvelden, ligt één vrouw begraven: Nellie Spindler. Haar laatste rustplaats, het Brits militair kerkhof Lijssenthoek in Poperinge, vormt vanaf mei 2015 het unieke decor van een pakkende voorstelling.

Rusteloze zielen hebben het op zich genomen om voor eeuwig de rust van de doden te beschermen. Maar die rust wordt grondig verstoord als een musicalproductie op Lijssenthoek neerstrijkt. Te midden van de chaos bloeit tussen Nellie en de jonge schrijver Pieter, die als enige de gesneuvelde verpleegster kan zien, een fragiele liefde op. Maar hun ontmoeting doet een nieuwe strijd losbarsten op het ooit zo serene Lijssenthoek.‘Flanders Fields, eindbestemming Poperinge’ is geen musical, maar een aangrijpende belevenis in een tijdelijk theater die de toeschouwers onderdompelt in de persoonlijke verhalen van enkele oorlogsgetuigen. Dat we hen leren kennen op de exacte plek waar ze aan hun einde kwamen, op een locatie die de Eerste Wereldoorlog haast tastbaar maakt, zorgt voor een unieke ervaring.De rol van Nellie wordt later bekendgemaakt maar de rest van de cast bestaat uit Joke De Bruyn, Steve Aernouts, Tristan Versteven, Lander Depoortere, Laurens Aneca, Pascal Maetens, Maarten Goffin en Steph Goossens.

Het stuk speelt een aantal keer in de maanden mei en juni. Tickets via http://www.sherpa.be/nlBE/Familie/Happening/Flanders-Fields/ .