.
Niels Destadsbader
vrijdag 23 juli 2021

BuikRock blijft op de kalender: het ene festival is het andere niet

BuikRock gaat wél door!

Dat Pukkelpop dit jaar alweer niet zal plaatsvinden, laat ook de organisatoren van het veel kleinere BuikRock in Deerlijk niet onberoerd. “Doodjammer”, vinden Wim Buyck en Henk Verbeke die met hun team zelf in de laatste rechte lijn zitten van hun driedaags festival. “We gaan voor een coronaveilige editie met strenge controles. Dat is haalbaar want ons concept verschilt grondig met dat van Pukkelpop.”

“Festivalgangers, artiesten, toeleveringsbedrijven, de organisatie zelf: iedereen wordt nog maar eens zwaar getroffen door het afgelasten van Pukkelpop”, klinkt het in Deerlijk. “Maar we snappen de drastische beslissing van de organisatie wel. Duizenden mensen die zich tijdens het festival nog eens zullen moeten laten testen, dat is niet niks. De impact op organisatorisch vlak - logistiek en financieel - is immens en ook voor de bezoekers is dit een ferme tegenvaller.”

De organisatie maakt zich sterk dat BuikRock in Deerlijk wél zal plaatsvinden. “Het ene festival is het andere niet”, zeggen Wim en Henk. “Pukkelpop ontvangt normaal gezien elke dag ruim 60.000 mensen, bij ons waren dat er ongeveer 5.000, tijdens onze eerste editie in 2019. Wij pakten toen uit met één festivaldag, nu zijn het er drie. Maar anders dan bij Pukkelpop programmeren we elke dag voor een ietwat ander publiek. Muziekliefhebbers zullen bij ons geen drie dagen naeen op de weide staan. Dat blijkt ook uit onze ticketverkoop. Mensen kopen een ticket voor één, hooguit twee festivaldagen. We hebben trouwens ook geen combitickets en voorzien ook geen kampeermogelijkheid, zoals dat bij Pukkelpop en andere festivals wel gebeurt.”

Het team van BuikRock gaat voor een coronaveilige editie. “Onze bezoekers moeten ongehinderd en maximaal kunnen genieten van de unieke festivalsfeer: zonder mondmaskers en social distancing. Het Covid Safe Ticket en een strenge controle maken dat mogelijk. Dat zal behoorlijk wat centen kosten, beseffen we. Maar de gezondheid van iedereen staat nu voorop. Daarom voorzien we in een zevental extra controleposten zodat ‘niet-veilige’ bezoekers zonder uitzondering naar de testzone worden doorgestuurd. Aan elke controlepost worden de bezoekers via speciale looplijnen door een tent geloodst. Daar nemen twee medewerkers de controle voor hun rekening, een securityman houdt een oogje in het zeil. Wie OK bevonden wordt, krijgt een speciaal bandje om de pols dat toegang geeft tot de Safe Zone.”

BuikRock vindt plaats van 27 tot en met 29 augustus 2021 op de festivalweide langs de Tapuitstraat in Deerlijk.
Tickets via www.buikrock.be.

Bio van Niels Destadsbader

Meer Over:

Niels Destadsbader