.
News Image

Bryan Adams opnieuw op nummer 1

De top 800 van JOE FM zit er alweer op.
Bryan Adams heeft volgens de JOE-luisteraars hét beste 80’s nummer ooit gemaakt want ze stemden hem voor het vierde jaar op rij op nummer 1 in de 80’s Top 800 met ‘Summer of ’69’. JOE fm trok voor deze editie van de Top – van maandag 18 tot vrijdag 22 mei - naar de Grote Markt in Lier. Elke avond stond er op het 80’s pop-up terras een speciale activiteit op het programma. Iedereen kon alles een hele week lang live volgen via JOE en JOE.be.

JOE-dj’s Tess Goossens en Bjorn Verhoeven gaven de aftrap van de 80’s top 800 op maandag 18 mei 2015 om 6u. Dj’s Leen Demaré en Raf Van Brussel maakten de nummer 1 bekend op vrijdagavond 22 mei 2015 om 19u. Bryan Adams haalt het voor het vierde jaar op rij met ‘Summer of ‘69’. Ook de rest van de top 3 blijft onaangeroerd met Michael Jackson met ‘Billie Jean’ op nummer 2 en U2 met ‘With Or Without You’ op nummer 3. De meest genoteerde artiest in de 80’s Top 800 is Michael Jackson met maar liefst 15 nummers, gevolgd door Madonna, die met 14 liedjes in de lijst staat.

De volledige Top 10:
1 Bryan Adams - Summer Of '69
2 Michael Jackson - Billie Jean
3 U2 - With Or Without You
4 Bon Jovi - Livin' On A Prayer
5 Madonna - Like A Prayer
6 Bruce Springsteen - Dancing In The Dark
7 Prince - Purple Rain
8 Tina Turner - The Best
9 Simple Minds - Don't You (Forget About Me)
10 Duran Duran - The Reflex

Tijdens de 80’s Top 800 was er ook elke avond een 80’s-activiteit gepland. Maandag zorgden Elke Van Mello en Heidi Van Tielen voor een 80’s work out met Min Hee Bervoets, jurylid van So You Think You Can Dance. Geen Songfestival zonder Jan Bosman: samen met Alexandra nodigde hij op dinsdag Sandra Kim en Liliane St.Pierre uit om hun songfestivalhit te komen zingen. Op woensdag daagden Carl Schmitz en Herbert Bruynseels WK ’86-helden Jean-Marie Pfaff, Leo Van der Elst, Erwin Vandenbergh, Jan Ceulemans en Danny Veyt uit voor een wedstrijdje tafelvoetbal. De Rode Duivels wonnen vlot van de JOE-dj’s met 20 tegen 7.

Raf Van Brussel stond donderdag op het podium met de Radiostars en verbaasde vriend en vijand met een geslaagd gastoptreden van JOE-collega Leen Demaré. Vanavond, vrijdag 22 mei 2015, staat er nog een grote afsluiter op het programma: het ochtendduo Tess Goossens en Bjorn Verhoeven heeft ervoor gezorgd dat 80’s-icoon Paul Michiels komt optreden.

Meest recente foto’s van Raf Van Brussel, Leen Demaré, Tess Goossens, Bryan Adams, Tina Turner, Bruce Springsteen, Madonna, Bon Jovi, Herbert Bruynseels, Jean-Marie Pfaff, Liliane Saint-Pierre, Sandra Kim en Bjorn Verhoeven: