.
Ben Crabbé en Thibaut Courtois
maandag 17 mei 2021

Ben Crabbé warmt Vlaanderen op voor EK

En dat doet hij twee avonden per week.

Op 11 juni gaat het EK voetbal van start. Eindelijk. Het wordt voor de Rode Duivels de zesde deelname aan het tornooi. Van 1972 tot 2016 probeerden de Duivels de titel te halen. Soms waren ze er dichtbij. Veel vaker helemaal niet. Elke deelname heeft zijn eigen verhaal. Het EK van de Duivels blikt in de eerste vijf afleveringen terug naar succes en ontgoocheling. Aflevering 6 brengt de ultieme vooruitblik naar het komende EK.

Presentator Ben Crabbé, voetballiefhebber in hart en nieren, weet van elke wedstrijd exact te vertellen waar hij die gezien heeft. Hij blikt in vijf afleveringen terug naar de kleurrijke geschiedenis van de Rode Duivels op het EK. Van de kuitbeenbreuk van Wilfried Van Moer tot het ontslag van Mark Wilmots. Van "Dag Moeder" tot de flaters van Filip De Wilde.

Elke aflevering brengt het verhaal van één EK. Ben bezoekt telkens één hoofdrolspeler. Van 1972 tot 2021. Zes verschillende verhalen, verteld door zes verschillende centrale gasten.

Ben en zijn gast schuiven aan tafel en duiken in een bad van nostalgie en straffe verhalen. Via archiefbeelden, kranten en foto’s wordt de hele historie van een tornooi gereconstrueerd. Van de kwalificatie tot aan de finale. Vijf deelnames, vijf afleveringen.

In aflevering zes, vlak voor de aftrap van het EK, heeft een afspraak met bondscoach Roberto Martinez en vraagt hem hoe wij nu eindelijk die titel gaan pakken.

Ook voor Het EK van de Duivels was Corona een onaangename spelbreker. Het EK van 2020 werd een jaar opgeschoven. De opnames werden in maart 2020 abrupt gestopt. Ongeveer de helft van het werk was toen al gedaan. Van ongemakkelijke vuistjes, mondmaskers, bubbels en knuffelcontacten was nog geen sprake. Daardoor zitten Ben en zijn gast geregeld gezellig dicht bij elkaar. Zonder plexiglas of handgel. Want toen kon dat nog gewoon.

Vanaf 24 mei, maandag- en dinsdagavond op Canvas

Bio van Ben Crabbé

Meer Over:

Ben Crabbé