.
News Image

Bekend Vlaanderen legt eervol duimen tegen ex-Rode Duivels in galamatch!

Als afsluiter van de 2de editie van de Domo Kunstgras Cup had zondag in de Sporthal van Lokeren een galamatch plaats tussen een team van ex-Rode Duivels en één van Bekende Vlamingen…

De Domo Kunstgras Cup werd tijdens de kerstvakantie voor de 2de maal succesvol georganiseerd door Leo Van der Elst & Annelies Van Steen van Stone Events. Dat 3-daags zaalvoetbaltornooi voor jeugdspelers van 6 tot 14 jaar had dit jaar plaats in de Sporthal van Lokeren waar op 3 terreinen én kunstgras met boarding werd gespeeld.Na een korte baldemonstratie werd als afsluiter een gala-wedstrijd gespeeld tussen een ploeg van ex-internationals en Bekende Vlamingen.

De ploeg van ex-internationals trad aan met in doel Filip De Wilde en bestond verder uit ondermeer Wesley Sonck, Nico Van Kerckhoven, Cisse Severeyns, Danny Boffin, Danny Veyt, Yves Vanderhaegen & Koen De Vleeschauwer.

Ook de ploeg van de BV's mocht er méér dan zijn met onder meer Matthias Schoenaerts, Kevin Janssens, Guga Baul, Jonas Van Geel, Dimitri Leue, Kobe Ilsen, Niels Destadsbader, Stan Van Samang, Günther Lesage en in doel Jan Eelen (regisseur Woestijnvis). Voor het eerst werden zij ook gecoacht en dat door een T 1 met naam en faam: Glen De Boeck.

De ploeg van de ex-internationals startte als een bolide en was duidelijk beter op elkaar ingespeeld dan hun tegenstanders. Al snel liepen de ex-internationals uit tot 7-O waarbij vooral Wesley Sonck zich ontpopte tot de koele afwerker zoals velen hem nog kennen. Even dreigde een totale vernedering voor de ploeg van Bekende Vlamingen maar onder impuls van onder meer een sterke Matthias Schoenaerts, Guga Baul en het bedrijvige 'Zijn er nog kroketten'-duo Jonas van Geel en Dimitri Leue, slaagden ook zij op hun beurt er in om enkele doelpunten op rij te scoren. Het bleef voor hen echter achtervolgen geblazen, de ex-Rode Duivels bleven daarvoor te geroutineerd en te efficiënt voetballen. Desondanks moest Filip De Wilde toch een aantal keren met een stevige reflex uitpakken om een terugkeer van de BV-ploeg te belemmeren. Hij maakte daarbij zo'n indruk blijkbaar dat er door Matthias Schoenaerts bij scheidsrechter van dienst Leo Van der Elst aangedrongen werd om halverwege de tweede helft (er werd gespeeld in 2 x 30 min) de doelmannen eens te wisselen al dient gezegd dat ook Jan Eelen aan de overkant méér dan zijn mannetje had gestaan tot dan… Veel veranderde het echter allemaal niet aan het spelbeeld, De BV-ploeg misten net teveel opgelegde kansen om de wedstrijd in hun voordeel te doen kantelen zodat afgefloten werd op een billijke eindstand 23 - 19 na een erg attractieve en sportieve wedstrijd. Er werden zelfs truitjes gewisseld waarna het verbroederen kon beginnen in de bar… (FoGi)

Download onze app voor iOS of Android