.
Bart Kaell
vrijdag 26 november 2021

Bart Kaëll is voorstander van de vaccinatieplicht: “Ze spelen met de volksgezondheid”

Hij twijfelt niet

De coronacijfers zijn weer in stijgende lijn en er lijkt een nieuwe storm aan maatregelen op ons af te komen. Dat de cijfers stijgen, lijkt ook heel wat reacties los te maken bij onze medemens. Voor velen is het de schuld van de mensen die niet gevaccineerd willen worden. Moet zo’n vaccin nu wel of niet verplicht worden? Zanger Bart Kaëll reageert in Dag Allemaal.

“De vaccinweigeraars spelen gewoon met de volksgezondheid. Natuurlijk zijn er mensen die om medische redenen niet ingeënt kunnen worden – bijvoorbeeld omdat ze allergisch zijn. Maar bij gezonde mensen pleit ik voor prikplicht. Baby’s moeten toch ook ingeënt worden tegen polio, en daar stelt niemand zich vragen bij.”

Voor Bart bestaat er dus geen twijfel mogelijk en moet het vaccin verplicht worden. “De principiële houding van sommigen – ‘ik trek er mij niks van aan, ze kunnen mij niet verplichten!’ – getuigt van weinig respect voor anderen. Laat onze ministers eens vijf minuten politieke moed tonen en aan het algemeen belang denken in plaats van aan partijbelangen of hun stemmen”, aldus Bart.