.
Bart Kaëll
vrijdag 20 mei 2022

Bart Kaëll: “Dat moet voor extra schwung zorgen”

Een droom komt uit

De zomer komt eraan en daar horen een heleboel vrolijke zomersingles bij. Ook Bart Kaëll is terug met een nieuwe single en hoopt dat hij binnenkort terug mag optreden bij 'Tien Om Te Zien'.

Op het lanceren van een nieuwe single heeft Bart lang moeten wachten. Hij kon wel eentje lanceren tijdens de coronaperiode, maar zolang hij deze niet live mocht brengen, had de zanger daar niet zoveel zin in.

“De coronacrisis was een moeilijke periode, want bijna twee jaar lang was ik me aan het voorbereiden op de dag dat we weer zouden kunnen optreden. Maar als je niet weet wat de planning is, kan je je ook niet organiseren, hé. Voor componeren en nieuwe liedjes schrijven, had ik niet altijd goesting. Maar mijn stemoefeningen ben ik wel blijven doen”, vertelt Bart aan Primo.

Voor enkele nieuwe songs kreeg Bart de hulp van Jan Leyers. Maar zijn zomersingle is er eentje van eigen hand. “Het is het perfecte nummer voor op elk feest. Ook Luc heeft meegeschreven aan de tekst. We kibbelden dan aan de keukentafel over welke zin we wel en niet zouden gebruiken.”

Bart kan nu al niet meer wachten om de podia in Vlaanderen onveilig te maken en de ambiance op het volk los te laten. Maar dat zijn agenda bomvol zit, maakt hem ook een beetje angstig.

“Er staan de komende weken zowel verzette als nieuwe optredens in mijn agenda. De lat ligt hoog, want ik heb voortaan ook mijn eigen liveband, inclusief een vrouwelijke drummer en violist. Mijn bandleden zijn eigenlijk allemaal jonge mensen en dat moet voor extra schwung op het podium zorgen.”

Download onze app voor iOS of Android