.
Bart Kaëll
zondag 21 april 2019

Bart Kaëll zat te wenen als een klein kind

Bart was er niet gerust in. 


Het radioprogramma Zot Gedraaid met Kris Wauters bij Joe staat de komende weken in het teken van het VTM-programma Liefde voor Muziek. Bart Kaëll was zondag de eerste uit het rijtje artiesten die te gast zullen zijn bij Kris. Bart vertelt aan Kris dat hij dacht dat zijn collega’s uit Liefde voor Muziek hem niet serieus zouden nemen. Toen de vraag om deel te nemen aan Liefde Voor Muziek kwam, moest Bart toch een paar keer nadenken, zeker toen hij de namen te horen kreeg van de artiesten die al hadden toegezegd.



“Ik voelde mij wel vreemd in dat gezelschap. Ik dacht dat ze mij niet au serieux gingen nemen omdat ik ‘maar’ Vlaamse liedjes breng. Soms wordt daar neerbuigend over gedaan. Ten onrechte want stijl en smaken moet je niet door elkaar halen. Ze zeiden altijd tegen mij dat ik in het Engels moest zingen, maar mijn roots liggen bij Vlaamse liedjes. Ik hou al van populaire muziek van toen ik nog een kind was. De beste tip die ik kan geven voor mensen die nu nog carrière willen maken, is om terug te keren naar waar je in je kinderjaren van hield”, geeft Bart mee.

Tijdens de opnames van het programma heeft Bart enorm genomen maar er zijn ook tranen gerold, véél tranen zelfs. Ik was écht ontroerd. Zo'n programma is natuurlijk gemonteerd, er zijn toch wel wat traantjes weggemonteerd, geeft Bart toe. Ik zat daar echt als een klein kind te wenen en dacht ik 'wat is dat nu toch allemaal?' Vroeger zat ik naar dat programma te kijken en dacht ik 'allez, wat zitten die daar nu te janken? Dat is toch niet nodig, dat is toch maar een liedje'. Maar dat komt binnen, dat komt zo hard binnen, gaat Bart verder.