.
K3 en Axana Ceulemans
vrijdag 10 september 2021

Axana over K3-zangeres: “hoe zij met kinderen omgaat, zo lief en geduldig”

"Ze was jong en onervaren, maar heel leergierig."

Axana Ceulemans was jarenlang de vaste choreograaf van K3, tot ze in 2021 aankondigde dat ze ermee ophield. Ze bedacht de danspasjes van onder meer ‘Tele Romeo’ en ‘Oya Lélé’. Voor de meisjes van K3 was ze meer dan de choreograaf. Ze was hun psycholoog, boezemvriendin en tweede moeder. De K3’tjes konden voor alles terecht bij Axana. Ze kent Kathleen Aerts dan ook als geen ander.

“Ik ontmoette Kathleen voor het eerst toen ze twintig jaar was. Ze was jong en onervaren, maar heel leergierig. Ze wilde van alles weten hoe de vork in de steel zat en wilde alles zo goed mogelijk doen. Het viel me meteen op dat Kathleen niet bang was om zich in het zweet te werken”, vertelt Axana over haar eerste ontmoeting met Kathleen in Tv Familie.

Doorheen de jaren heeft Axana Kathleen volledig weten veranderen. Van groot fuifbeest tot een fantastische mama voor haar kinderen Jay en Lewis. “Hoe zij met haar kinderen omgaat. Zo lief en geduldig. Zo zouden alle mama’s moeten zijn.” Dat Kathleen zo goed moet kinderen kan omgaan is volgens Ceulemans een aangeboren talent van Aerts. “Ze ziet Lewis en Jay zo graag dat ze hen beschermt zoals een leeuwin haar welpjes.”

Kathleen en Axana hebben altijd veel bewondering voor elkaar gehad en ook na al die jaren doet Kathleen met plezier dienst op Axana haar talent. Zo was Axana verantwoordelijk voor de act die Kathleen bracht bij 'Tien Om Te Zien', samen met haar zoontjes. Een hele eer voor Axana die zich gevleid voelde dat Kathleen terug aan haar dacht. Het was jaren geleden dat de dames elkaar gezien hadden en dus kwam die vraag als geroepen. “We hebben ons suf gerepeteerd, maar eigenlijk nog meer getetterd”, blikt Axana gelukkig terug op de jarenlange vriendschap.