.
News Image

Artiesten hopen, maar krijgen wellicht weinig

Deze zomer optreden? Niet voor meer dan 100 mensen.


Als we Het Laatste Nieuws mogen geloven, dan zullen er vanaf 1 juli weer voorstellingen voor publiek gehouden mogen worden. Theater, film, optreden, bioscopen, het zou allemaal terug kunnen. Alleen, er zouden maximum 100 mensen aanwezig mogen zijn. Die mensen moeten bovendien voldoende afstand kunnen houden. Een bioscoopzaal met maximum 100 mensen is voor de uitbaters niet ideaal, maar ook niet meteen het grootste drama. Maar een theaterzaal van 800 mensen waarin amper 100 mensen kunnen zitten, dat is verre van rendabel. Stel je voor: 100 mensen die elk 29 euro voor een ticket betalen, dat is een omzet van 2.900 euro per voorstelling. Daarvan moet je de huur van de zaal, de cast, mensen van techniek, onthaal, enzovoorts betalen. Zie jij al 100 mensen zitten in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs? 100 mensen verspreid over 8 tribunes....



Een optreden van een Vlaamse artiest op een pleintje zou nog kunnen, maar de kans lijkt ons vrij klein dat er deze zomer veel openbare optredens zullen komen. Voor 100 mensen of minder, welke organisator gaat dat zien zitten?



Het lijkt ons dat er voor het grootste deel van de mensen uit de entertainmentwereld straks weinig reden tot juichen zal zijn, al hopen wij het omgekeerde.