.
News Image

Arnout Hauben werkt nu al aan nieuw programma

Avontuurlijke reis voor Arnout Hauben in nieuw programma.
Arnout Hauben kondigde zonet in een video op zijn Facebookpagina aan dat hij binnenkort rond de Noordzee trekt voor een nieuw programma op Eén. Vanavond is Arnout nog te zien in de laatste aflevering van Leve de zoo!, en intussen is hij bezig met de opnames voor deze nieuwe reeks. Hij neemt in zijn eigen gekende stijl de kijkers mee op een uitzonderlijk avontuur dat vertrekt in Brugge en helemaal rond de Noordzee leidt, om in Antwerpen weer thuis te komen.

Tijdens zijn tocht van meer dan 5000 kilometer gaat Arnout op zoek naar de rijke geschiedenis van ‘onze’ zee en vertelt hij verrassende verhalen die zich op en rond het water hebben afgespeeld. Van de komst van de Vikingen tot de noodlottige storm die op kerstavond in 1330 Oostende vernielt. Over de pest, nieuwe ideeën en wetenschap die zich stuk voor stuk langs de Noordzee hebben verspreid. Van de wereldoorlogen die er werden uitgevochten, over de evolutie van de visserij, tot de gevolgen van de opwarming van de aarde voor het leven in onze zee.

Arnout gaat op pad met twee mede-avonturiers, geluidsman/dronepiloot Ruben Callens en cameraman Philippe Niclaes. Samen trekken zij langs de kust en over de zee, te voet en met het openbaar vervoer, met ferryboten, vrachtschepen en reddingssloepen langs de grillige grenzen van de woelige Noordzee. Onderweg praat Arnout op zijn typische manier met de boeiende mensen die hij tegenkomt en laat hij heden en verleden moeiteloos in elkaar overvloeien.

Het programma wordt dit jaar nog opgenomen en is een productie van De chinezen voor Eén.

Bio van Arnout Hauben

Meer Over:

Arnout Hauben