You are here

Annelies, Davey of Eline is De Mol

20/03/2017 22:03-

Robin mist net de finale.

De kogel is door de kerk: Robin is niet De Mol. Dat wist hij zelf al van in het begin van het spel. Maar dat Robin maandag naar huis gestuurd zou worden, dat sloeg ook bij hem in als een bom. Robin was namelijk zeker dat hij de mol ontmaskerd had. Zat hij er dan toch naast? Die kans is groot. Maar de kans is ook niet onbestaande dat Davey, Annelies en Eline ook weten die de mol is. Heeft Robin dan één van de vragen foutief beantwoord of eindigde de vragenronde met een gelijke stand en was de tijd die Robin nodig had om alle vragen te beantwoorden doorslaggevend? Of hebben de pasvragen het verschil gemaakt?

Vragen waarop Robin geen antwoord kan geven. Robin mag uiteraard niet vertellen wie voor hem de mol is, dat zou too much information zijn tijdens de persconferentie. Maandag in de late namiddag verzamelt de pers én de afvaller van De Mol al om het programma te bekijken. Wanneer wij dit schrijven, weten wij namelijk al dat Robin de afvaller is. Het geeft de journalisten de kans om hun artikel rustig te schrijven en ook een gesprek te voeren met de afvaller van de week. Dat was dus Robin. Die baalde uiteraard omdat hij de spannende finale van De Mol zal missen.

Volgende maandag komt Vlaanderen aan de weet wie De Mol is en wie met de prijzenpot aan de haal gaat. De finale zal ook dit jaar weer op groot scherm te volgen zijn in Kinepolis Antwerpen. Vorig jaar lokte de finale heel wat volk naar het bioscoopcomplex en dat zal dit jaar niet anders zijn. Die finale zal dus niet gespeeld worden door de 43-jarige laborant uit Holsbeek. Robin Justé werkt in het Universitair Ziekenhuis van Leuven. Daar kreeg hij de afgelopen weken heel wat vragen over het programma. Ook tijdens het sporten was De Mol meermaals het gespreksonderwerp. Vanaf nu zal iedereen Robin geloven als hij zegt dat hij De Mol niet is. Maar wie is het dan wel?

Annelies, Davey of Eline. Eén van hen is De Mol. Eén van hen gaat volgende week naar huis met een mooie prijzenpot. Al heeft De Mol flink zijn/haar best gedaan om zoveel mogelijk geld uit de pot te houden. Is het Annelies? Dat kan. Maar net zo goed kan het Davey of Eline zijn. Eline bengelt onderaan de poll. Het Nieuwsblad deed vorige week een poll en die gaf volgende uitslag:
Annelies -  34%
Davey – 26%
Eline – 23%
Robin – 16%

Laten we Robin buiten beschouwing, dan was Eline de kandidaat die volgens tv-kijkend Vlaanderen het minst in aanmerking komt om de saboteur van het spel te zijn.

Als we op het forum van wieisdemol.be kijken, dan waren er daar maandagavond om 20 uur maar 40 onderwerpen en 441 berichten over Eline terug te vinden. Over Annelies werden er in totaal 63 topics opgestart, goed voor in totaal 927 berichten. Maar Davey was iets populairder: hij scoorde 69 onderwerpen en 975 berichten. Is Eline De Mol of niet? Eline is politie-inspecteur, dat lezen we op haar persoonlijke fiche. Maar Eline heeft zich meermaals verdacht gemaakt. Ze wist niet waar de Oost-kantons liggen, ze kende het verschil tussen links en rechts niet, liet als eerste het alarm afgaan in het museum en had bij de fietsproef toch niet echt een goede conditie.

Annelies zou ook wel eens De Mol kunnen zijn. Haar bril vergeten en teksten niet kunnen lezen maar wel haar partner van op grote afstand herkennen zonder bril. Het kan natuurlijk maar het kan ook gespeeld zijn. Heel wat kijkers meenden vorige week een andere hand gezien te hebben tijdens de opdracht waarbij De Mol bij Annelies 200 euro per opdracht mocht stelen uit de groepspot. En ook deze week weer maakte Annelies zich verdacht, bijvoorbeeld bij de rugby-opdracht. Ze kreeg een spierscheur en maakte een tactische fout tijdens het spel. Annelies slaagde erin om haar medekandidaten op een verkeerd been te zetten en kreeg twee pasvragen.

En dan is er Davey. Davey is al van in het begin één van de hoofdverdachten. Elke week weer zien we dat mensen massaal op Davey zoeken. Hij steekt er qua online zoekopdrachten ver bovenuit. Maar is dat omdat Davey De Mol is of omdat Davey één van de knappe gasten in het programma is? Eén ding is zeker: Davey is de enige man die nog in het spel betrokken is. Als De Mol? Als winnaar? Of als verliezer? Davey maakte zich bij de fietsopdracht verdacht omdat hij echt wel met de fiets wou vertrekken. Saboteerde hij daar de proef voor ervoor te zorgen dat de ketting van de andere fiets niets hersteld kon worden? Ook tijdens de Hongerspelen speelde Davey bijzonder slim. Had hij als enige het spel door of werd hij getipt door de makers van het programma? Tijdens de rugby-opdracht herkende Davey zelfs de soundtrack van E.T. niet, dat is toch wel best straf.  Davey verdiende twee pasvragen en kon zo een mogelijke eliminate vermijden. Hoewel, als dé Mol had hij die pasvragen niet echt nodig.

Het is puur gokken naar wie De Mol is. Slechts weing mensen zullen met zekerheid kunnen zeggen wie De Mol is. De makers van het programma monteren de beelden in die mate dat je overal iets achter kan zoeken. Werkelijk iedereen kan verdacht zijn.
 

Meer nieuws over:

De Mol