.
Andy Peelman
vrijdag 19 november 2021

Andy Peelman greep in toen zijn beste vriend werd gepest: “Ik vond dat zo erg”

Het pesten stopte dankzij hem

Echte goede vriendschappen moet je koesteren, zeker wanneer je die vrienden al 20 jaar kent. En dat is exact hoe de vriendschap van Andy Peelman en zijn beste vriend Kevin in elkaar zit. De mannen kennen elkaar al sinds het middelbaar, en komen nog steeds evengoed overeen als toen.

Terwijl Andy bij de populaire jongens van het school behoorde, was het bij Kevin net helemaal omgekeerd. Kevin was een kleine jongen die mentaal niet sterk genoeg was om zichzelf te verdedigen.

In Dag Allemaal hebben de twee vrienden een duogesprek over hun vriendschap. “Ze riepen soms ‘magere’ naar mij, of andere dingen…Ik klapte dan helemaal dicht. Het ging zelfs zo ver dat ik soms klappen kreeg in de toiletten”, vertelt Kevin. “Ik vond dat zo erg. Want Kevin was een goeie gast”, reageert Andy.

Het is dankzij Andy dat het pestgedrag van de pesters begon af te zwakken. “Op een dag kwamen hij en enkele klasgenoten naar mij thuis. Ik voelde me toen wat depressief. Maar het werd een fijne namiddag. Ze waren oprecht bezorgd om mij”, denkt Kevin terug aan die ene dag.

Vanaf dan werd de situatie voor Kevin een heel stuk beter. Dankzij Andy. “Ik was dé coole. Dat klinkt misschien arrogant, maar ik kon mensen makkelijk beïnvloeden. Dus zei ik tegen m’n klasgenoten: ‘Den Bossie, da’s ene van ons.’ En ’t was opgelost. Hij is zich ook beter en beter beginnen te voelen en we hebben samen nog een fantastische schooltijd beleefd.”