.
News Image

American Gods - Seizoen 1

Televisiereeks over uitgebluste goden...
Het eerste seizoen van de dramaserie American Gods werd alom geprezen, met een gemiddelde publieksscore van 84% op Rotten Tomatoes, en is al zeker van een tweede seizoen. Vanaf nu is de TV-serie, op basis van Neil Gaimans' fantasybestseller over enkele uitgebluste goden, ook beschikbaar op DVD en Blu-ray.

Het eerste seizoen telt acht afleveringen en werd geproduceerd door Bryan Fuller en Michael Green. Met Ricky Whittle (Hollyoaks, The 100) in de hoofdrol van Shadow Moon en Ian McShane (Deadwood) als de charismatische oplichter Mr. Wednesday.

Synopsis: Wanneer Shadow Moon uit de gevangenis komt, ontmoet hij de mysterieuze Mr. Wednesday en begint een storm zich te ontwikkelen. Nadat hij hulpeloos achterblijft door het recente, tragische overlijden van zijn vrouw, wordt Shadow ingehuurd als de lijfwacht van Mr. Wednesday. Hij komt terecht in een verborgen wereld waar magie echt is, waar de Oude Goden zowel irrelevantie als de groeiende macht van de Nieuwe Goden vrezen, en waarin Mr. Wednesday bouwt aan een leger om zijn vergane glorie te herstellen.

Extra's:
· Cast interviews met Ian McShane, Ricky Whittle, Emily Browning & Bruce Langley
· Featurettes: Old Gods, New Gods, Book vs. Show, What is American Gods
· De oorsprong van American Gods met Neil Gaiman
· San Diego Comic-Con interview panel