.
News Image

American Crime Story schetst de moord op ontwerper Gianni Versace

Nieuwe reeks op Q2 vanaf zondag.
15 juli 1997: de Italiaanse modeontwerper Gianni Versace wordt voor de deur van zijn villa in Miami doodgeschoten door Andrew Cunanan. De moord is het vertrekpunt van American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace, dat vanaf 10 juni 2018 elke zondag om 20.50 te zien is in dubbelafleveringen bij Q2. De hoofdcast bestaat uit Édgar Ramírez (Gianni Versace), Darren Criss (Andrew Cunanan), Ricky Martin (Gianni’s vriend Antonio D’Amico) en Penélope Cruz (Gianni’s zus Donatella Versace). De reeks is net als zijn voorganger American Crime Story: The People vs. O.J. Simpson bedacht door topproducer Ryan Murphy (maker van o.a. American Horror Story en Glee). Het verhaal van het beruchte proces van O.J. Simpson won negen Emmy’s en twee Golden Globes en had bij Q2 gemiddeld 150.000 kijkers en een marktaandeel van 10% (VVA 18-44).

Versace en Cunanan zouden mekaar hebben leren kennen in een chique club. Cunanan raakt geobsedeerd door de wereldberoemde modeontwerper en probeert met allerlei leugens hogerop te geraken. Met een onbewogen gezicht verzint hij allerlei verhalen om vooral rijke mannen voor zich te winnen. Wanneer één van zijn minnaars hem confronteert met zijn leugens confronteert, knakt er iets en begaat Cunanan zijn eerste moord. Slachtoffer is ex-marinier Jeff Trail. Nadien zijn ook David Madson, vastgoedmagnaat Lee Miglin en William Reese niet kunnen ontsnappen uit de klauwen van deze seriemoordenaar.

Twee maanden na zijn laatste moord staat op 15 juli 1997 de modewereld op zijn kop: de wereldberoemde Italiaanse modeontwerper Gianni Versace wordt voor zijn huis in Miami vermoord met twee kogels in het hoofd. Later raakt bekend dat ook hier Cunanan de dader is. Er wordt een heuse klopjacht op hem gevoerd, maar ruim een week later wordt zijn lichaam teruggevonden: zelfmoord. Cunanans motieven voor de moorden zijn nooit aan het licht gekomen. In de reeks worden de persoonlijke banden van Cunanan met zijn slachtoffers en zijn motieven uitgediept en speelt het homofobe klimaat in de jaren ’90 een belangrijke rol. De soundtrack van de reeks staat bol van de hits uit de jaren ’90, zo passeert zelfs Pump Up The Jam van de Belgische technoband Technotronic.

American Crime Story brengt heel wat grote namen samen. Édgar Ramírez, bekend van Gold en Point Break, speelt de wereldberoemde, Italiaanse modeontwerper Gianni Versace. De hoofdrol is weggelegd voor Darren Criss, vooral bekend als Blaine Anderson in Glee, die de jonge seriemoordenaar Andrew Cunanan speelt. Latinzanger Ricky Martin vervoegt het lijstje en heeft een grote rol te pakken in de reeks als Antonio D’Amico, het lief van Gianni. Oscarwinnares Penélope Cruz maakt ook deel uit van de hoofdcast en kruipt in de huid van Gianni’s zus Donatella Versace.


The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story, vanaf zondag 10 juni telkens dubbelafleveringen om 20.50.