.
News Image

Alweer verlengingen voor Daens

Musical gaat later deze maand in première.


Studio 100 heeft voor het eerst een fragment zien uit de 2.0-versie van de musical Daens. De Vlaamse pers kon kennismaken met de openingsscéne van deze nieuwe spectaculaire voorstelling. Meteen zuigen hoofdrolspelers Peter Van de Velde als Daens en theatermonument Jo Demeyere als bisschop Stillemans de toeschouwers mee in het verhaal. De cast en het creatieve team hebben nog twee weken om zich voor te bereiden en de voorstelling verder te finetunen. Het wordt dus aftellen naar 21 februari 2020 voor de grote première!

Het vernieuwend technisch concept met rijdende tribunes en het geluid via individuele hoofdtelefoons zorgen ervoor dat iedereen op een unieke manier meegezogen wordt in dit diepmenselijke verhaal.Anja Van Mensel, CEO Studio 100 Benelux: “Het was een spannend moment vandaag, want voor de eerste keer lieten we een deel van de nieuwe 2.0-versie zien aan de Vlaamse pers. We hebben keihard gewerkt om de gigantische technische en artistieke puzzel te leggen, maar ik ben ongelofelijk fier op waar we momenteel staan in het creatieve proces. De reacties waren alvast heel bemoedigend. Ik kijk uit naar de grote première op 21 februari!Na de spektakel-musical 40-45 lijkt het publiek ook deze voorstelling volledig in de armen te sluiten want Studio 100 kondigde vandaag ook aan dat het de voorstelling verlengd tot en met 28 februari 2021!

Daens zal vanaf 22 februari 2020 afwisselend met de spektakel-musical 40-45 te zien zijn in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs.De titelrol zal vertolkt worden door Peter Van de Velde. Zijn broer Pieter Daens wordt gespeeld door Jan Schepens. Daarnaast speelt theatermonument Jo De Meyere de rol van Bisschop Stillemans. Free Souffriau is Nette Scholliers en Jelle Cleymans geeft gestalte aan de socialistische voorman Jan De Meeter. Manou Kersting zal de rol van de meedogenloze fabrieksopzichter Schmitt op zich nemen en Peter Thyssen zorgt voor de komische noot in de rol van Ponnet. Fabrice Pillet werd gecast als Charles Woeste.

Tickets via daens.be .